ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των μποφόρ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των μποφόρΠροβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.
Στις 2 μ.μ. δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής" από Πειραιά για δυτικές Κυκλάδες, ενώ στις 4 το απόγευμα δεν εκτελέστηκε και το δρομολόγιο του πλοίου "Νήσος Μύκονος" για Σύρο, Μύκονο, Ευδηλο, Καρλόβασι Βαθύ.
Στις 5 το απόγευμα δεν αναχώρησε από Πειραιά για Κύθηρα, Κίσσαμο το επιβατηγό οχηματωγό πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος", ενώ στις 5:30 δεν πρόκειται να εκτελεστεί και το δρομολόγιο του "blue star Νάξος" για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια. Το λιμενικό σώμα καλεί του επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
Διαβάστε περισσότερα

Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά-ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία και από τα βόρεια αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και γρήγορα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3(μειον τρεις) έως 08 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από -03 (μείον τρεις) έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί με πιθανότητα για τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -04 (μείον 04) έως 10 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Γρήγορη εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασια: από 03 έως 13 και στα βόρεια έως 07 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 15-02-2017
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε αισθητή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά.
Διαβάστε περισσότερα

Άγρια δολοφονία στη Νέα Ιωνία - Παραδόθηκε ο δράστης

Άγριο έγκλημα συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία, όταν ένας Πακιστανός τραυμάτισε μέχρι θανάτου με μαχαίρι έναν ομοεθνή του.
Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Νίγδης και Ομήρου, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης και θύμα είχαν διαπληκτιστεί νωρίτερα για οικονομικές διαφορές.
Το θύμα διακομίστηκε νεκρό σε νοσοκομείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο δράστης παρουσιάστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας όπου και συνελήφθη.
Διαβάστε περισσότερα

Μείωση της εθνικής σύνταξης «συστήνει» το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «εμμονή» με το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας και τις συντάξεις, τις οποίες άλλωστε θέλει να συμπεριλάβει στον ενισχυμένο «κόφτη» μετά το 2018. Αυτό που χρίζει προσοχής είναι το γεγονός ότι στην πρόσφατη έκθεση του Ταμείου, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ποσό της εθνικής σύνταξης, το οποίο κρίνεται υψηλό και προτείνεται η μείωσή του…
Μείωση της εθνικής σύνταξης «συστήνει» το ΔΝΤ
Τα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης είναι σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ, υψηλό ποσό και γι’ αυτό συστήνουν την επανεξέταση της εθνικής σύνταξης, όχι πάντως το αμέσως επόμενο διάστημα. Αλλωστε, γι’ αυτό το επόμενο διάστημα, που σχετίζεται κυρίως με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την λήψη προληπτικών μέτρων εκ μέρους της Ελλάδας, το ΔΝΤ διατηρεί το ζήτημα των συντάξεων σε περίοπτη θέση.
Ως γνωστόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την «ένταξη» των συντάξεων στον «κόφτη» που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2018. Παράλληλα στην πρόσφατη έκθεση Βελκουλέσκου, το Ταμείο σε νέα μείωση των συντάξεων και σε δομικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, για τον εξής λόγο: Εκτιμά ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις εξακολουθούν να είναι υψηλές και «αρμέγουν» ένα άκρως σημαντικό ποσοστό από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στις 13.30 οι αγρότες, που προγραμματίζουν να συγκεντρωθούνστην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα. 
 Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ. 
 Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας για σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου. 
Διαβάστε περισσότερα

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις πέραν του μνημονίου.

Σχόλιο ιστολογίου:

ο Μητσοτάκης γλύφει τα αφεντικά του για να του δώσουν την εξουσία στην Ελλάδα, άραγε έτσι είναι η Δημοκρατία στην Ευρώπη; Να αποφασίζει η Μέρκελ για την κυβέρνηση μας, αλλά και για την νομοθεσία μας, και για τα εθνικά μας θέματα. 
Μην περιμένει κανείς ο Μητσοτάκης να σώσει την Ελλάδα, περισσότερα μέτρα από ότι τα μνημόνια, περισσότεροι φόροι, αλλά ο ίδιος με τις offshore του, μάγκας με ξένα κόλλυβα. Με τα κόλλυβα του Ελληνικού λαού.
Tην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων πέραν του μνημονίου, όπως στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη εξέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μια ώρα. 

Το κατ’ ιδίαν τετ α τετ που
 είχαν οι κ. Μέρκελ και Μητσοτάκης διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ στη συνέχεια στη συνάντηση μετέσχαν και αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην γερμανίδα καγκελάριο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ και εξήγησε γιατί οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε παραλογές απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μια κυβέρνηση της οποίας οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ιδιοκτησία της, και ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο βρεθήκαν επίσης μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά με τη ΝΔ να επικρίνει την καθυστέρηση της Αθηνάς και στην επανεισδοχή προσφύγων στην Τουρκία.

Την Τρίτη στις 12.30μμ (ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Διαβάστε περισσότερα

Έβαλε STOP στο φάντασμα της ΑΕΚ ο Ηρακλής!

Τα έκανε... μαντάρα πριν το ντέρμπι με τον
 Ολυμπιακό η ΑΕΚ! Η Ένωση ήταν κάκιστη 
στο Καυτανζόγλειο και ο Ηρακλής, 
που μάλιστα βρέθηκε και πίσω στο σκορ, 
τσίμπησε ανέλπιστο βαθμό 2-2. 

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. 
Η Ένωση άνοιξε το σκορ ύστερα από 
εξαιρετική αντεπίθεση που έβγαλε....
ο Μάνταλος και ολοκλήρωσε υποδειγματικά 
ο Βάργκας, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
 Οι παίκτες του Χιμένεθ έχασαν μέτρα στο γήπεδο και ο Ηρακλής το… πάλεψε και δικαιώθηκε 
βρίσκοντας απάντηση με τον Περόνε στο 39’.

Η κακή εικόνα συνεχίστηκε και στο β’ μέρος. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε ούτε καν να αγχώσει τους 
αμυντικούς του Χουάντερσον και την ίδια ώρα έκανε... νερά στα μετόπισθεν. Στο 64’ ο 
Μπάρκας έκανε «παιδικό» λάθος και ο Μοντέιρο «τούμπαρε» το παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυρο
ι προσπάθησαν να πιέσουν και στον πρώτο τους αυτοματισμό στο ματς (!) βρήκαν απάντηση 
με τον Χριστοδουλόπουλο στο 76ο λεπτό.
Με δέκα παίκτες έμεινε στο φινάλε η Ένωση, λόγω αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη 
κίτρινη κάρτα για θέατρο (82’). Αγωνία για τον Γκάλο, που τραυματίστηκε στο 
πρώτο ημίχρονο (32’). 


Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται το προβάδισμα!!! ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σταθερά με…


dimoskopisi
Προβάδισμα 16,5 μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ απολαμβάνει τη στήριξη του 33% των ψηφοφόρων, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% που αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μάλιστα έχει διευρυνθεί κατά δυόμισι μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά της Κουμουνδούρου παραμένουν στάσιμα ενώ αντίθετα η ΝΔ ενισχύεται.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.
Μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια μετά τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ
Η έρευνα αντανακλά ευρεία δυσαρέσκεια στην κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της Κουμουνδούρου στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.
Σχεδόν εννιά στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα.
Οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστό 36%, δηλώνουν πως στις επόμενες εκλογές θα προτιμούσαν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία είτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως κορμό την Πειραιώς. Το 19,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή σχήμα με κορμό την Κουμουνδούρου.
Νέα μέτρα βλέπουν οι πολίτες
Πάντως, υπό τη σκιά των δύσκολων διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, μικρό μέρος της κοινωνίας μοιάζει να προκρίνει της πρόωρες εκλογές ως λύση σε περίπτωση ναυαγίου με τους θεσμούς.
Συγκεκριμένα, υπέρ της προσφυγής σε κάλπες εάν η διαπραγμάτευση αποτύχει δηλώνει το 33,5%, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής. Λίγο πάνω από έντεκα στους εκατό ψηφοφόρους θεωρούν ενδεδειγμένη λύση το δημοψήφισμα.
Ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειοψηφία (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.
Σημειώνεται πάντως πως το 52% των ψηφοφόρων δηλώνουν πως θεωρούν λάθος τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 7,5% τη θεωρεί σωστή. Περισσότεροι από ένας στους τρεις ψηφοφόρους λένε πως η στρατηγική της Αθήνας δεν είναι σταθερή, και «συνεπώς κάποτε είναι σωστή και κάποτε λανθασμένη»
Διαβάστε περισσότερα

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Συνελήφθη Νιγηριανός με με 10 «αυγά» κοκαΐνης στη κοιλιά του


101455
Στη σύλληψη ενός 35χρονου Αφρικανού, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας μέσω του αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ποσότητα κοκαΐνης προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών.
Το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, ο 35χρονος με καταγωγή από τη Νιγηρία έφτασε στο «Μακεδονία» με πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Σε έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε να έχει καταπιεί 10 αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες (σ.σ. «αυγά») ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 340 γραμμαρίων. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ, καθώς και 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης προορίζονταν για μικροδιακίνηση στο κέντρο της Αθήνας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα