ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Παίκτες Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε ο Ολυμπιακός


Πριν από ένα μήνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό για να ρίξει το βάρος του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι μεταγραφικές του επιλογές ήταν από το κάτω ράφι και για προπονητή πήρε έναν Αλβανό. Αυτά έγραφε μερίδα του Τύπου και ο κόσμος γκρίνιαζε και ανησυχούσε. Και μέσα σε λίγες μέρες το σκηνικό άλλαξε.
Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έβαλε το χέρι βαθιά στη τσέπη και ενίσχυσε την ομάδα με παίκτες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον Χάσι ουδείς ασχολείται πια με την καταγωγή του και από «λίγος» έχει γίνει «προπονηταράς με εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μάτι» και ο κόσμος τρέχει στο Καραϊσκάκη να αγοράζει εισιτήρια διαρκείας. Μέχρι να στραβώσει κάτι και να αρχίσει πάλι η γνωστή… μπαρουφολογία της εξέδρας. Είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα. Σήμερα είσαι στην κορυφή και αύριο στον πάτο.
Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν προσωπικότητα και θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Δεν ήρθαν ονόματα σαν τον Ριβάλντο, τον Τζιοβάνι, τον Προτάσοφ και τον Ντέταρι. Άλλωστε, τέτοιους παίκτες δεν θα τους ξαναδούμε στην Ελλάδα. Τώρα πια υπάρχουν άλλοι προορισμοί για το πολύ καλό τελευταίο συμβόλαιο. Η Κίνα, η Αραβία, ακόμα και η Ινδία. Τέλειωσαν οι εποχές που αυτοί οι παικταράδες διάλεγαν την Ελλάδα.
Κι από μια άποψη αυτό είναι καλό, διότι πλέον οι ομάδες μας αναγκαστικά έχουν κάνει στροφή σε μικρότερες ηλικίες. Κλασικό παράδειγμα ο Ολυμπιακός. Παίρνει παίκτες που μπορούν να πουληθούν. Διότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν το κίνητρο να διακριθούν.
Όπως ο Οφόε που στα 28 του χρόνια με μία καλή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εύκολα θα φύγει από τον Ολυμπιακό για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα. Η, ο Καρσελά με τον Εμενίκε, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά και απουσίαζαν από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο κόσμος θα δει μία διαφορετική ομάδα. Πιο γρήγορη και πιο δημιουργική. Είναι τέτοια η ποιότητά τους που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών. Μόνο κέρδος θα έχουν οι πιο παλιοί παίκτες και ειδικά οι πιτσιρικάδες.
Ο Οφόε είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Είναι εγκεφαλικός παίκτης και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Θεωρείται 8άρι, αλλά ξέρει να παίζει και σαν οργανωτής. Διακρίνεται για τις ασίστ και έχει καλό σουτ.
Ο Καρσελά είναι επιδέξιος ντριμπλέρ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα τον αγαπήσουν εύκολα, διότι θέλουν να βλέπουν θεαματικούς παίκτες.
Όσο για τον Εμενίκε μιλάμε για έναν παίκτη που έχει την αίσθηση του γκολ. Κινείται πολύ και χωρίς τη μπάλα, έχει γρήγορη αντίδραση, καλό σουτ και είναι συνεργάσιμος. Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση δεύτερου επιθετικού και θα ξεχωρίσει αν συνειδητοποιήσει ότι ο προπονητής τού έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ο κόσμος τον πάει. Είναι παίκτης ψυχολογίας.
Ο δε Βούκοβιτς διαβάζει έγκαιρα τις φάσεις και του αρέσει να κατευθύνει. Δεν είναι ο αμυντικός του τάκλιν και παίζει πολύ με το μυαλό.
Έτσι, ο Χάσι διαθέτει πλούσιο οπλοστάσιο και είναι καθαρά δικό του θέμα να μοντάρει όσο γίνεται πιο γρήγορα την ομάδα, έτσι ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στους δύο προκριματικούς της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο και το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι δεν έχει ουδεμία σχέση με το περσινό που η ομάδα χτίστηκε λάθος από την αρχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου