ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στους νεοραγιάδες των Αθηνών: Έστειλαν ερευνητικό σκάφος και πολεμικά πλοία μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου!


Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στους νεοραγιάδες των Αθηνών: Έστειλαν ερευνητικό σκάφος και πολεμικά πλοία μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου!
Μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου θα πλέει, σύμφωνα με τουρκική NAVTEX, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου. Όπως αναφέρει η σχετική παράνομη NAVTEX οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» σε περιοχή που βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Επίσης, στο ίδιο ακριβώς σημείο, σύμφωνα με τουρκική ΝΟΤΑΜ, θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά.
Πρόκειται για μία διπλή πρόκληση της τουρκίας, που ευθέως αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου. Ακόμα χειρότερα, πρόκειται για την περιοχή που διαχρονικά αμφισβητεί η τουρκία και είναι κομβικής σημασίας για την κατοχύρωση της ελληνικής ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα, οι τούρκοι επιχειρούν την αποκοπή του Καστελορίζου από την Ρόδο, προκειμένου να το εμφανίσουν ως «απομονωμένο» με απώτερο σκοπό να «σβήσουν» της παραγόμενη από αυτό ΑΟΖ, που ενώνει ουσιαστικά την κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ, θέτοντας τέλος στα τουρκικά όνειρα για πρόσβαση στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.
Στα επιπλέον νέα περί συνεχούς προκλητικότητας, οι τούρκοι παρενόχλησαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι πιλότοι που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άκουσαν στις 09:35 σήμερα το πρωί και στις 09:37 δυο φορές τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο. Την ώρα εκείνη οι Έλληνες πιλότοι πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου