ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

1.247 δάσκαλοι και καθηγητές σε μόνιμη άδεια λόγω λάθους!

Στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήκει και πάλι η πρωτιά σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, σύμφωνα με στοιχεία από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σχετικά με τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της διετίας 2015-2016. Το ΣΕΕΔΔ μαζί με τις υπόλοιπες ελεγκτικές Αρχές έχει τεθεί υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που υπάγεται στις αρμοδιότητες του αν. υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου. Στην ομιλία του, προχθές στην ειδική ημερίδα του ΣΕΕΔΔ, ο κ. Παπαγγελόπουλος συνεχάρη τους ελεγκτές για τη δουλειά που έχουν κάνει και τους παρότρυνε να συνεχίσουν το έργο τους.

Από τις δεκάδες περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί από το ΣΕΕΔΔ ξεχωρίζουν οι αποκαλύψεις για τους εκπαιδευτικούς που «πιάστηκαν στα πράσα» να μην παρέχουν εκπαιδευτικό έργο, για τις ατασθαλίες που έχουν διαπιστωθεί σε κοιμητήρια τα οποία διαχειρίζονται οι δήμοι, για υπερτιμολογήσεις για την κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών εφαρμογών, καθώς και για σωρεία περιπτώσεων με πλαστά δικαιολογητικά τα οποία προσκόμιζαν δημόσιοι υπάλληλοι.

Τον Σεπτέμβριο κάθε έτους ανοίγει η συζήτηση για τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη νέων προσλήψεων. Το ΣΕΕΔΔ, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε έλεγχο σε 34 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε 34 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το έτος 2013 έως το έτος 2015, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι νόμιμοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν απαλλαγεί από το εκπαιδευτικό έργο. Και ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκια!
Οι «κοπανατζήδες»
Βρέθηκαν 2.272 εκπαιδευτικοί που είχαν απαλλαγεί από το εκπαιδευτικό έργο, εκ των οποίων οι 1.515 (67%) υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι 757 (33%) στη Δευτεροβάθμια. Με διασταύρωση στοιχείων από τη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας διαπιστώθηκε ότι 1.247 εκπαιδευτικοί (54,88%) από το σύνολο των 2.272 είχαν απαλλαγεί από το εκπαιδευτικό έργο λόγω… λάθους στην καταχώριση των δεδομένων που τους αφορούσαν στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Αντίστοιχα, 202 εκπαιδευτικοί δεν δίδασκαν για λόγους υγείας. Με την παρέμβαση του ΣΕΕΔΔ ελέγχθηκαν τα στοιχεία που είχαν καταχωριστεί για τους 1.247 εκπαιδευτικούς, ενώ όσοι επικαλούνταν λόγους υγείας κλήθηκαν να περάσουν από υγειονομική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου