ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«Πιάτσα» ανηλίκων στο κέντρο της Τρίπολης (pics)


Μέρα μεσημέρι ανήλικες εκπορνεύονται για λίγα ευρώ
Στέκι υπαίθριας πορνείας έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό το πεζοδρόμιο της Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τρίπολη, λίγα μέτρα μόλις από την πλατεία Κολοκοτρώνη.
Ανήλικα κορίτσια συνοδευόμενα από ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας εκπορνεύονται και προσπαθούν με τον τρόπο τους να σαγηνεύσουν ηλικιωμένους άνδρες, προσφέροντας τους ερωτικές υπηρεσίες για εξευτελιστικές τιμές.
Ο συνοδός των ανήλικων είναι είτε η μητέρα του κοριτσιού είτε κάποιος αδερφός της οι οποίοι κάθονται παράμερα και ασχολούνται με διάφορες άλλες πράξεις. Είτε ψάχνουν κάδους απορριμμάτων είτε κάθονται σε παγκάκια όταν βρίσκονται σε πάρκο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν καταγγελίες των κατοίκων αλλά και των διερχομένων στην περιοχή, ανήλικα κορίτσια ρομά περιφέρονται στους εκεί δρόμους, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να «ψαρέψουν» πελάτες.
Τα κορίτσια όταν εντοπίσουν έναν άντρα ηλικίας άνω των 60 ετών είτε οδηγό οχήματος, είτε πεζό τον πλησιάζουν με σκοπό να προσφέρουν ερωτικά χάδια και αντίστοιχου τύπου υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, με αντάλλαγμα λίγα ευρώ.
Υπάρχουν και άντρες οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις διώξουν, (όπως έγινε και μπροστά στα μάτια μας) την Παρασκευή 26 Μαΐου το μεσημέρι,  υπάρχουν όμως και ορισμένοι, από αυτούς, που έχουν θεαθεί να βάζουν τα ανήλικα κορίτσια μέσα στα αμάξια τους και να φεύγουν προς άγνωστες κατευθύνσεις.
Τα κυριότερα στέκια τους στην Τρίπολη είναι τα παρκινγκ σουπερμάρκετ, τα πάρκα, οι πυλωτές πολυκατοικιών, ακάλυπτοι χώροι, γκαράζ, είσοδοι πολυκατοικιών.
Τα κορίτσια πλησιάζουν τους ηλικιωμένους, τους χαϊδεύουν, κάνοντας τάχα ότι μιλούν μαζί τους, με στόχο να τους «ψαρέψουν».
Το ραντεβού στη συνέχεια δίνεται σε κάποιο απόμερο σημείο της γύρω περιοχής ενώ το τίμημα που δίνουν οι ηλικιωμένοι είναι ανάλογο με την υπηρεσία που τους προσφέρουν οι ανήλικες. Συνήθως όμως δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ ακόμα και όταν πρόκειται για ολοκληρωμένη επαφή.
Δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι κάτοικοι της Τρίπολης γίνονται μάρτυρες παράνομης διακίνησης ανθρώπινης σάρκας. Το ArcadiaPortal.gr αρκετές φορές με στόχο την ενημέρωση και την προφύλαξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας έχει αναδείξει το θέμα, αλλά τα περιστατικά δυστυχώς αντί να μειώνονται, πληθαίνουν.
Όλοι μας πρέπει να ενημερώσουμε τα άτομα της οικογένειας μας ότι η περιπτύξεις με  ανήλικα κορίτσια που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες  είναι παράνομες.
Όπως αναφέρει το Άρθρο 339 του Ποινικού Κώδικα για την αποπλάνηση παιδιών
1. Όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί βαρύτερα για το έγκλημα του άρθρου 351 Α, ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών· β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και γ) αν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα και μέχρι τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
Επίσης οποιος εξωθεί ή παρασύρει ανήλικο, που δεν συμπλήρωσε τα δεκαπέντε έτη, να παρίσταται σε ασελγή μεταξύ άλλων πράξη, έστω και αν δεν συμμετέχει σε αυτήν, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου