ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

«Ο Αλέξης φοβόταν πραξικόπημα - Σε επιφυλακή ΠτΔ, Στουρνάρας, μυστικές υπηρεσίες»

Πραξικόπημα φοβόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το 'Όχι', τον Ιούλιο του 2015, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ότι του εκμυστηρεύθηκε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, σε αποσπάσματα του βιβλίου του 'Adults in the room', που δημοσιεύει η Daily Telegraph. 

Στο κεφάλαιο του βιβλίου σχετικά με την συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος (στη 1.30 π.μ) , ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά – και εμμέσως απειλητικά – ενώ ήταν φανερό ότι ήθελε να συμβιβαστεί:
'Η πρώτη φορά που μου μίλησε αποφασιστικά στη συγκεκριμένη συζήτηση, ήταν όταν μου είπε 'Κοίτα, Γιάννη, είσαι ο μόνος που οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν. Όμως να το πρόβλημα: Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση τους είχε δώσει, όσα τους έδωσα, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα απ' όσα θα τους έδινε ποτέ ο Σαμαράς, και ακόμα θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως έλεγες ότι θα κάνουν. Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλουν να μας ρίξουν. Παρόλα αυτά, με το 61,3%, δεν μπορούν να αγγίξουν εμένα. Μπορούν όμως να καταστρέψουν εσένα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου