ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί και 50 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί και 50 οι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε ακριβώς έξω από το συναυλιακό χώρο Manchester Arena, στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, αμέσως μετά από συναυλία της Αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας Αριάνα ΓκράντεΣκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν, με το πανικόβλητο πλήθος να προσπαθεί να φύγει. Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο κυρίως για έφηβα κορίτσια μεταξυ των θυμάτων, δεδομένου ότι το κοινό της Γκράντε είναι πολύ νεαρής ηλικίας. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική ενέργειαΣε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και τη συμπαράστασή της στα θύματα και στις οικογένειές τους.
Εργαζόμαστε για να διακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες σε σχέση με την αποτρόπαιο περιστατικό που αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της.
Οπως μεταδίδει το Sky News επικαλούμενο πηγή των Συντηρητικών θα ανακοινωθεί η αναστολή της εκστρατείας για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαίου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, και περίπου 50 τραυματίες«.
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη οι πληροφορίες, αρκετά συγκεχυμένες στην αρχή καθώς προέρχονταν κυρίως από αναρτήσεις στα social media, έκαναν λόγο μια ή δύο εκρήξεις, κοντά στο εκδοτήριο ή ενδεχομένως και εκτός του συναυλιακού χώρου σε κοντινό σταθμό του μετρό. Ακολούθησε πανικός, με χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να βγουν σε κατάσταση υστερίας. Σημειώνεται ότι το Manchester Arena είναι χωρητικότητας 21.000 ατόμων.
Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της στο φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που ο κόσμος έφευγε.
Μια 15χρονη αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι στον πανικό τους οι άνθρωποι πηδούσαν από τα καθίσματα στις κερκίδες και πως η ίδια τρέχοντας να βγει έξω, έβλεπε αίμα στους τοίχους.
Οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού. Τα νοσοκομεία του Μάντσεστερ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Μονάδες πυροτεχνουργών έχουν σπεύσει στην περιοχή. Μάλιστα προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη στους Καθεδρικούς Κήπους καθώς εντοπιστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο ωστόσο δεν περιείχε κάτι ανησυχητικό.
Το NBC επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους κάνει λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος μετέβη στο Μάντσεστερ με τρένο. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπάρχουν εικόνες του από κάμερες ασφαλείας.
https://twitter.com/JackBinstead/status/866794359185956864
Οι αρχές κάλεσαν από την πρώτη στιγμή το κοινό να παρεμείνει μακριά από την περιοχή.
Στο παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η έκρηξη την ώρα που η συναυλία είναι σε εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της Αριάνα Γκράντε, η τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της.
Στιγμιότυπο απο τη συναυλία, λίγη ώρα πριν την έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου