ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σε εννέα μήνες «γέννησε» 45 εκατ. ο Ολυμπιακός!

Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Πάρντο, Πουλίδο και εσχάτως Ιντέγε. Βασικά στελέχη του Ολυμπιακού μέχρι και πέρσι, έως και τον Γενάρη, μέχρι και προχθές. Από τον περασμένο Ιούνιο έως και σήμερα, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η πώληση του Μπράουν Ιντέγε, έχουν φύγει από την ομάδα.
Οι έξι εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του Νιγηριανού, που επίκειται η πώλησή του, έχουν πουληθεί φέρνοντας στα 'ερυθρόλευκα' ταμεία ένα ποσό που αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ! Οι άλλοι τρεις, Ομάρ, Σιόβας και Πάρντο, έχουν παραχωρηθεί δανεικοί και μπορεί το καλοκαίρι να φέρουν άλλα 15 αν ενεργοποιηθούν οι οψιόν. Στο οικονομικό κομμάτι δηλαδή ο Ολυμπιακός πήρε ή μπορεί να πάρει όσα από δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο αγωνιστικό κομμάτι η σκληρή πραγματικότητα είναι μία.
Πως μέσα σε λίγους μήνες έριξε κατά πολύ το επίπεδό του χάνοντας βασικότατα στελέχη του χωρίς στον μεγαλύτερο βαθμό να αναπληρωθούν όπως έπρεπε. Εννιά παραχωρήσεις άλλωστε μέσα σε λίγους μήνες, ούτε καν χρόνο, ασχέτως από το αντίτιμο, είναι πολλές. Πάρα πολλές.
Ετοιμάζοι βαλίτσες ο Νιγηριανός φορ
Μόνο ως έκπληξη δεν βγήκε στην επιφάνεια η είδηση της επικείμενης πώλησης του Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα! Από τις 4 Φεβρουαρίου είχαμε τονίσει πως οι Κινέζοι όχι μόνο δεν έχουν ξεχάσει τον Νιγηριανό επιθετικό, αλλά είναι δεδομένο πως θα κάνουν πρόταση για να τον αποκτήσουν από τη στιγμή που η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 28 του μήνα. Μια πρόταση που έφτασε τόσο στον παίκτη όσο και στον Ολυμπιακό και οδηγεί άμεσα τον Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα και την Τιανζίν Τέντα.
Στον Ολυμπιακό περίμεναν ουσιαστικά αυτή την εξέλιξη, το άσχημο όμως είναι το τάιμινγκ που είναι το χειρότερο δυνατό. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, με την πρόκριση να 'παίζεται' την Πέμπτη, με την γκρίνια και τις αντιδράσεις του κόσμου προς τη διοίκηση και τον Μπέντο να φουντώνουν για τα καλά. Η ουσία όμως είναι πως μετά την τεράστια απώλεια του Λούκα Μιλιβόγεβιτς ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν χωρίς τον έτερο καλύτερο παίκτη του τη φετινή σεζόν και πρώτο του σκόρερ. Μπορεί ακόμη να έχουν πέσει οι υπογραφές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Τιανζίν Τέντα, όμως αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα με τους 'ερυθρόλευκους' να καρπώνονται ένα ποσό της τάξεως των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου