ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ταυτοποιήθηκε η απανθρακωμένη σορός του Έλληνα πρέσβη

Ταυτοποιήθηκε η απανθρακωμένη σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, όπως μεταδίδει η βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η αστυνομία ανέκρινε στη διάρκεια της νύχτας έναν αστυνομικό για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην κατά τα φαινόμενα δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη. Η Globo ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σ' έναν καναπέ στο σπίτι του Ρίο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του και ανέκριναν τη σύζυγο, η οποία ονομάζεται Φρανσουάζ.
Ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε χθες το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν μισθώσει ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης και η Βραζιλιάνα σύζυγός του. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο και η εφημερίδα
O Globo αναφέρει πως η αστυνομία εργάζεται βασισμένη στην υπόθεση ότι πρόκειται για δολοφονία.
Το Reuters αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές.
Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου