ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Φίλης μαινόμενος κατά Ιερώνυμου και Τσίπρα

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Ένας Φίλης μαινόμενος εμφανίστηκε στην τελετή παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο τέως πλέον υπουργός, σε υψηλούς τόνους, επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον ΣΚΑΪ αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που τον έστειλε σπίτι του.
Έντονα φορτισμένος, και βουρκωμένος κάποιες στιγμές, τόνισε ότι «ξαφνικά το 20 που του είχε βάλει ο πρωθυπουργός μεταβλήθηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό, και όσο αυτό δεν εξηγείται επαρκώς, η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εφικτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο». Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Φίλης απέσπασε και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η απομάκρυνσή του από το υπουργείο απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. «Η αφεντιά μου δέχθηκε κλίμα χυδαίων επιθέσεων. Κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τους σταθμούς αλλαγής στάσης της Εκκλησίας» σημείωσε, μιλώντας στη συνέχεια για πολιτικό συμβόλαιο εξόντωσής του.
Όπως ισχυρίστηκε, την εβδομάδα που πέρασε –και παρά την άρση των παρεξηγήσεων– οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Η αντίθεση του  Ιερώνυμου για το τέμενος, ότι οι πρόσφυγες απειλούν με μουσουλμανοποίηση της χώρας, η πλήρης κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων. Όλα αυτά,  ακόμα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς, συνιστούν ευθεία επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Θα βυθίσει τη χώρα μας πιο βαθιά στην κρίση. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα και τον πρωθυπουργό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να υψώσουν ανάστημα στην απαίτηση της Εκκλησίας να απομακρυνθεί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός», είπε χαρακτηριστικά.
«Πόσο ακόμα θα υπάρξει αυτός ο αναχρονισμός να συνυπάρχουν έρευνα και εκκλησία στο ίδιο υπουργείο;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης, και συνέχισε: «Είναι ζήτημα στοιχειώδους αυτογνωσίας και προτεραιοτήτων για τον πολιτικό κόσμο». Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κάλεσε την κυβέρνηση, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, να προχωρήσει στο διαχωρισμό ρόλου και αρμοδιοτήτων μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου