ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη: Και η πρεσβεία "μιλούσε" για δημοψήφισμα... Ερντογάν [έγγραφα]

Μια ακόμη αποκάλυψη σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες μετέδωσε και μετά... πήρε πίσω το ΑΠΕ με αποτέλεσμα να απολυθεί ο ανταποκριτής του στην Άγκυρα, έρχεται στο φως. Εκτός από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αρχικά, είχε στείλει υπηρεσιακό έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών όπου έκανε λόγο για δηλώσεις Ερντογάν περί δημοψηφίσματος στη Θράκη!
Το θέμα προκάλεσε σάλο την περασμένη εβδομάδα, όταν το ΑΠΕ έστειλε τηλεγράφημα σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν σε δηλώσεις του σε πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του είχε ζητήσει δημοψήφισμα για τη Θράκη. Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και σε υψηλότατους τόνους. Λίγες ώρες μετά, όμως, το ΑΠΕ πήρε πίσω το τηλεγράφημα, έστειλε διόρθωση και ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον ανταποκριτή του στην Άγκυρα Άρη Αμπατζή.
Σήμερα (20.10.2016) το liberal.gr φέρνει στο φως μια νέα εξέλιξη: δυο έγγραφα της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Στο πρώτο, που έχει σταλεί στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και στον γγ Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο (το ΑΠΕ άλλωστε υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης) ο τίτλος είναι "δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της δυτικής Θράκης".

Αποκάλυψη: Και η πρεσβεία `μιλούσε` για δημοψήφισμα... Ερντογάν [έγγραφα]Αναφέρει το πρώτο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα:
Δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώτος της Δυτικής Θράκης
Στο πλαίσιο ομιλίας του στη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αναφερθείς στις εξελίξεις στη Μοσούλη, δήλωσε ότι άλλα είναι τα φυσικά σύνορα της χώρας τους και άλλα τα ‘σύνορα της καρδιάς τους’. «Η Τουρκία δεν είναι μονάχα η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εκτός από τα 79 εκ. πολιτών της φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια της στη γεωγραφική περιοχή με την οποία του συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί.
Αναφερθείς στον όρο του «εθνικού συμβολαίου» τόνισε ότι είναι καθήκον και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Λιβύη, το Κραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην Δυτική Θράκη λέγοντας τα εξής: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπιλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου». (διαδικτυακή έκδοση Sabah)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου