ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ βομβάρδισε «κατά λάθος» θέσεις του Συριακού Στρατού - Οργή Ρωσίας: Είχαν δόλο, είναι έγκλημα εκ προμελέτης


Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ βομβάρδισε «κατά λάθος» θέσεις του Συριακού Στρατού - Οργή Ρωσίας: Είχαν δόλο, είναι έγκλημα εκ προμελέτης
Η είδηση του βομβαρδισμού θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στα περίχωρα της πόλης Ντέιρ Εζζούρ μπορεί να δώσει νέα τροπή στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας και να σημάνει την έναρξη εχθροπραξιών μεταξύ των συμμάχων του Άσαντ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των ΗΠΑ, οι οποίες αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά με αυτή τους την ενέργεια την υποστήριξη που παρέχουν στους κανίβαλους του Ισλαμικού Κράτους.
Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν εγκλωβιστεί από ισλαμοσυμμορίτες στα περίχωρα της πόλης Ντέιρ Εζζούρ, και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της πόλης, δέχθηκαν επίθεση από 2 F-16 και 2 Α-10 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ με αποτέλεσμα τον θάνατο 62 Σύριων στρατιωτών και τον τραυματισμό πάνω από 100. Ως τώρα γνωρίζαμε, και έχουμε αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα μας, για επιθέσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού στην νότια Συρία.
Για πρώτη φορά από την έναρξη του συμμοριτοπολέμου το 2011 η Ουάσιγκτον επιτίθεται απ’ ευθείας εναντίον των συριακών δυνάμεων χωρίς την παρεμβολή αντιπροσώπων, τουτέστιν των ισλαμοσυμμοριτών, των Τούρκων και των Ισραηλινών. Στην διάρκεια των 6 ετών του συμμοριτοπολέμου η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει επανειλημμένα στρατηγικές υποδομές της Συρίας σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, αλλά είχε αποφύγει τις απ’ ευθείας επιθέσεις εναντίον των συριακών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που είχαν αναλάβει ως πληρεξούσιοι οι Ισραηλινοί.
Την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καθώς και οι εφημερίδες Daily Mail και Salzburger Nachrichten. Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν την είδηση της αεροπορικής τους επιδρομής στο αεροδρόμιο της πόλης Ντέιρ Εζζούρ δηλώνοντας ότι επρόκειτο περί λάθους, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ακόμη και από ηλίθιους συνοδοιπόρους τους.
Η προσωρινή ανακωχή ολίγων ημερών στο μέτωπο της Συρίας, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Λαβρόφ και του Κέρι για ανθρωπιστικούς λόγους, προφανώς παραβιάστηκε και καταπατήθηκε από τις ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν πάση θυσία να γλιτώσουν τους μισθοφόρους τους από την τελική ήττα και την εξαφάνιση. Ήδη ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ισλαμοσυμμορίτες επωφελούνται από την ανακωχή και με την βοήθεια των ΗΠΑ και της Τουρκίας ανασυντάσσονται, κάτι που όπως τόνισε δεν θα το επιτρέψουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως έχουμε αναφέρει, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στο πολεμικό μέτωπο της Συρίας και μια ενέργεια όπως αυτή της αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής εναντίον του συριακού στρατού στην πόλη Ντέιρ Εζζούρ μπορεί να αποτελέσει το εμπύρευμα μιας γενικής σύρραξης με ολέθρια αποτελέσματα. Η κατάσταση που δημιουργείται στο μέτωπο της Συρίας είναι εξαιρετικά ασταθής και η απειλή μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.
Γ. Λιναρδής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου