ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Ολυμπιακός... παίζοντας χαλαρά, πάτησε τον Παναθηναϊκό με 3-1. Μεγάλο κοουτσάρισμα από τον Μάρκο Σίλβα, που πήρε την ταυτότητα του Στραματσόνι. - φωτο και βιντεο

Τρίμπαλο στον πράσινο καρνάβαλο ο ΘρύλοςΟ Ολυμπιακός... έκαψε τον πράσινο καρνάβαλο και παίζοντας χαλαρά, πάτησε τον Παναθηναϊκό με 3-1.  Μεγάλο κοουτσάρισμα από τον Μάρκο Σίλβα, που πήρε την ταυτότητα του Στραματσόνι.
Οι... φιλοξενούμενοι είχαν το θράσος να ανοίξουν το σκορ στο 3’, με τον Μπεργκ, ωστόσο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα αντέδρασε και έκανε... πάρτι. Ο Καμπιάσο ισοφάρισε σε 1-1 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ντα Κόστα και Ιντέγε μετά το 80’ να... καθαρίζουν τον αγώνα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ. Ιδανική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» να παραδίδει μαθήματα για το πως θα πρέπει να υποστηρίζει κανείς την ομάδα του.

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να... ρισκάρει στη μάχη με τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, με την άμυνα να αποτελείται από τους Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτάι και Σαλίνο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων βρέθηκαν οι Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο, με τους Ντομίνγκες, Φορτούνη και Φουστέρ σε πιο δημιουργικούς ρόλους. Τέλος, στην κορυφή της γραμμής κρούσης βρέθηκε ο Ιντέγε.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, πριν καλά καλά πατήσουν στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Λέτο και Μπεργκ, με τον δεύτερο να κάνει το 1-0 μόλις στο 3’. Η συνέχεια, βρήκε τους Πειραιώτες να απειλούν τον Στιλ, ωστόσο από το 10’ και μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε το 60% της κατοχής της μπάλας, ωστόσο εκείνος που απειλούσε περισσότερο ήταν ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Στραματσόνι περίμενε στην άμυνά της τον Ολυμπιακό, η κακή κυκλοφορία της μπάλας του οποίου, επέτρεπε στους «πράσινους» να βγαίνουν στην κόντρα και να πατούν αρκετά συχνά την περιοχή του Ρομπέρτο. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός άγγιξε και το 2-0 με τον Ταυλαρίδη στο 27’, όταν ο στόπερ του «τριφυλλιού» από τη μικρή περιοχή του Ρομπέρτο, σημάδεψε με σουτ τον πορτιέρο των Πειραιωτών και όχι τα... δίχτυα του.

Ο Ολυμπιακός πάντως έδειξε να πατάει στα πόδια του από το 30’ και μετά. Σε αυτό το διάστημα, ο Ντομίνγκες γύρισε πίσω για να πλαισιώσει τους Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία της μπάλας να είναι περισσότερο ορθολογική. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού, ήταν και το τέρμα των νταμπλούχων Ελλάδας στο 37’ με τον Καμπιάσο, το οποίο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Μετά το 1-1, ο Ολυμπιακός πίεσε τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πλησιάσει σε ένα ακόμη τέρμα, με τους παίκτες του να πατούν πλέον στην περιοχή του Στιλ, χωρίς πάντως να καταφέρουν κάτι... σημαντικό. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους. Έτσι λοιπόν τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για γκολ, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση από το 30’ και μετά.

Από το 60’ και μετά, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε να έχει μείνει από δυνάμεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Πειραιώτες είδαν τον Μάρκο Σίλβα να ρίχνει στη μάχη τον Πάρντο αντί του Τσόρι, αλλαγή που δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ωστόσο στο 72’ άγγιξαν το 2-1, με εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός στο 78’ άγγιξε το 1-2, όταν μετά από τραγικό λάθος του Ρομπέρτο (βγήκε εκτός περιοχής χωρίς λόγο και... μπερδεύτηκε με τον Ντα Κόστα), ο Μαμούτε πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ωστόσο το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, ανακουφίζοντας έτσι τους Πειραιώτες. Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στη μάχη στο 80’ τους Ερνάνι και Πουλίδο αντί των Φουστέρ και Καμπιάσο, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η κίνηση αυτή του Μάρκο Σίλβα άλλαξε τον αγώνα, καθώς στο 87’ ο Πουλίδο κέρδισε φάουλ, ο Φορτούνης εκτέλεσε ιδανικά και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 2-1 και ολοκλήρωσε την... ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους». Η απογοήτευση του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από φανερή και έτσι μετά από τραγικό λάθος του Ταυλαρίδη, ο Ιντέγε έκλεψε την μπάλα, βγήκε τετ α τετ και έκανε εύκολα το 3-1.
 .
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (80’ Πουλίδο), Φορτούνης, Ντομίνγκες (62’ Πάρντο), Φουστέρ (80’ Ερνάνι), Ιντέγε.Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Λέτο (74’ Μαμουτέ), Μπεργκ, Αμπέιντ, Βιγιαφάνες (71’ Εσσιέν), Ζέκα, Πράνιτς, Μέστο, Ταυλαρίδης.
- See more at: http://www.redder.gr/podosfairo/53637/trimpalo-ston-prasino-karnavalo-o-thrylos#sthash.F0aRgFyI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου