ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Τσουχτερό κρύο και βροχερός καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

 

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
Έναν μίνι χειμώνα στην αρχή της άνοιξης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το τριήμερο της 25ης  Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα πέσουν χιόνια.

Την Παρασκευή, ανήμερα της εθνικής επετείου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις· πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ίσως πέσουν χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 14 βαθμούς στην κεντρική και νότια, από 7 έως 15 βαθμούς στη δυτική, από 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως τους 20-22 βαθμούς), από 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις· το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Το Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα, και από τα δυτικά, θα αυξηθούν και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά, τις πρωινές ώρες παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου