ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Θλίψη και οργή: Έχασε τη μάχη ο 17χρονος Παύλος

Θλίψη και οργή: Έχασε τη μάχη ο 17χρονος Παύλος
Πολύ άδικα «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 17 ετών ο Παύλος Σωτηριάδης, το παλικάρι από τα Θερμά Σερρών που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη σκληρή μάχη του τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στη λευχαιμία.

Ο Παύλος είχε συγκινήσει και πολλούς γνωστούς αθλητές, οι οποίοι όταν έμαθαν για εκείνον είχαν σπεύσει να αναλάβουν δράση. Μάλιστα οργανώθηκε σε χρόνο μηδέν μία εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει το ταξίδι σε ειδική νοσηλευτική μονάδα στη Βοστώνη ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τις ελπίδες του για ζωή.

Σε αυτήν την προσπάθεια ήταν μπροστάρης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος μέσω του οργανισμού φιλανθρωπικών δημοπρασιών Charity Idols, είχε παρακινήσει πολλούς γνωστούς αθλητές να βοηθήσουν τον Παύλο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και μαζική. Χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν το «παρών» σε αυτό το εγχείρημα.

Τα  χρήματα που απαιτούνταν για το ταξίδι του Παύλου στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, όμως, ο Παύλος δεν πρόλαβε να «πετάξει» προς τη Βοστώνη. Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για να πάει στην Αμερική, τον νίκησε η λευχαιμία χθες το βράδυ και τον πήρε μακριά από τη ζωή…

Το εξοργιστικό της ιστορίας είναι, βέβαια, ότι το κράτος δεν φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη ζωή του Παύλου. Τον άφησε αβοήθητο να δίνει αυτήν την άνιση μάχη για δύο ολόκληρα χρόνια, δίχως να κάνει τίποτα από όσα έκαναν οι αθλητές και οι συνάνθρωποί μας μέσα 10-15 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου