ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άργος: Πέταξε τον σκύλο του από το μπαλκόνι αφού τον πλάκωσε στο ξύλο

Άργος: Πέταξε τον σκύλο του από το μπαλκόνι αφού τον πλάκωσε στο ξύλο
Στο κτηνιατρείο του Σταμάτη Ντούρου μεταφέρθηκε χθες λίγο μετά τις 17:00 πολύ σοβαρά τραυματισμένο το θηλυκό σκυλί που ο ιδιοκτήτης του αφού το πλάκωσε στο ξύλο στη συνέχεια το πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο έδαφος στην οδό Γούναρη στην πόλη του Άργους. Μια γυναίκα, που ψώνιζε εκείνη την ώρα, είδε τον δράστη να κοπανάει και να πετάει το ζώο κάλεσε την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Άργους «Λάιζα» Ελένη Πειρούνη η οποία έσπευσε επί τόπου μαζί με την πρόεδρο Αλίκη Λαμπράκη.
MpalkoniArgos (2)
Τα μπροστινά δόντια του ζώου είναι σπασμένα από το ξύλο που έφαγε στο κεφάλι από τον ιδιοκτήτη του.
Μέχρι να φτάσουν επί τόπου οι δύο γυναίκες, οι οποίες στο μεταξύ είχαν καλέσει την Αστυνομία, ο δράστης - σύμφωνα με το μάρτυρα - είχε μαζέψει το ζώο από το πεζοδρόμιο όπου φαινόταν τα αίματα και το είχε αφήσει να ουρλιάζει μέσα στο πολύ μικρό μαγαζάκι του.
Οι δύο γυναίκες,  , άκουγαν το σκυλί να κλαίει από τον πόνο επί δέκα λεπτά περιμένοντας να φτάσει η Αστυνομία και μπήκαν να δουν το σκυλί που ήταν παρατημένο συνοδεία ενός αστυνομικού. Πήραν αμέσως το ζώο που σφάδαζε για να το πάνε στον κτηνίατρο ενώ ο δράστης και ιδιοκτήτης του σκύλου μαζί με την σύζυγο τους έλεγε ότι “σκυλί είναι θα ‘γειάνει και δεν χρειάζεται να το πάτε πουθενά και στο κάτω - κάτω είναι δικό μας και δεν χρειάζεται!".
MpalkoniArgos (4)
Σπασμένο το αριστερό μπροστινό πόδι του ζώου.
Η σκυλίτσα που ήταν τεσσάρων μηνών σύμφωνα με τον κτηνίατρο ο οποίος άνοιξε εσπευσμένα το κτηνιατρείο του για να την περιθάλψει έχει δύο σπασμένα πόδια, ενώ είναι χτυπημένη στον πνεύμονα και έχει σπασμένα και τα περισσότερα από τα μπροστινά της δόντια.
Στο σκυλί αρχικά αναισθητοποιήθηκε και ο κτηνίατρος αφού έβγαλε ακτινογραφία, έβαλε γύψος στα πόδια του, ενώ του έγινε και αιμοστατική ένεση αλλά η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη. Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
MpalkoniArgos (3)
Η ακτινογραφία δείχνει τι υπέστη από τον ξύλο και την πτώση.
Η κα Λαμπράκη απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με την φιλοξενία του σκύλου καθώς θα χρειαστεί εντατική φροντίδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αφού τόσο θα πρέπει να μείνει στο γύψο. Οι ελάχιστοι εθελοντές του σωματείου φροντίζουν περίπου 60 σκυλιά και αδυνατούν να αναλάβουν ακόμα ένα γι’ αυτό και όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείτε να καλέσει την κα Λαμπράκη στο τηλέφωνο: 6976026723.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου