ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η οικογένεια Λάτση πουλάει τη θαλαμηγό της για 37 εκατομμύρια δολάρια

Η οικογένεια Λάτση πουλάει τη θαλαμηγό της για 37 εκατομμύρια δολάρια - Media


Σε αναζήτηση αγοραστή για το mega yacht Alexander φέρεται να βρίσκεται ο όμιλος Λάτση με ζητούμενη τιμή σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες τα 37 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως αναφέρει το capital.gr, σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Η. Μπέλλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η  μήκους 121,95 μέτρων θαλαμηγός, η οποία ναυπηγήθηκε το 1965 στα γερμανικά ναυπηγεία Lübecker Flender Werke, φέρεται να πωλείται όμως αυτή τη φόρα η πληροφορία επιβεβαιώνεται  τόσο το από το SUPERYACHTS.COM όσο και από την ναυτιλιακή επιθεώρηση TradeWinds.
Το ολικής χωρητικότητας 5.900 τόνων GT, Alexander τα τελευταία έτη εκχωρείτο συχνά προς ναύλωση ή φιλοξενία σε τρίτους και δεν χρησιμοποιείτο από την οικογένεια, αναφέρουν ναυλομεσιτικοί κύκλοι, προσθέτοντας πως ο όμιλος Λάτση διαθέτει σειρά άλλων σύγχρονων θαλαμηγών.
Το  Alexander ναυπηγήθηκε το 1965 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά με το όνομα Regina Maris ως επιβατηγό πλοίο. Δυο δεκαετίες αργότερα, το 1983 αγοράστηκε από τον εκλιπόντα πλέον πατριάρχη του ομίλου, Γιάννη Σ. Λάτση, ο οποίος και πραγματοποίησε εκτενή εκσυγχρονισμό του κατά την διετία 1985-1987 μετατρέποντάς το σε mega yacht που κατατασσόταν και εξακολουθεί να κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων του κόσμου επί σειρά ετών.
Η θαλαμηγός απέκτησε σταδιακά θρυλικές διαστάσεις τόσο λογω αυτών καθαυτών του μεγέθους της και της ιδιοκτησίας της όσο και λόγω των επώνυμων ξένων πολιτικών, celebrities και μέλη βασιλικών οικογενειών που την έχουν κατά καιρούς ναυλώσει ή φιλοξενηθεί σε αυτήν.
Με επιχειρησιακή ταχύτητα 16,5 κόμβων, δυνατότητα φιλοξενίας 80 ατόμων σε 40 υπερπολυτελείς καμπίνες και μια σουίτα, συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο, πισίνα, SPA, κινηματογράφο, ελικοδρόμιο και δύο εξωτερικά μπαρ το Alexander, που για να λειτουργήσει απασχολεί πλήρωμα 60 περίπου ατόμων, παραμένει σήμερα ένα από τα πολυτελέστερα vintage mega yact παγκοσμίως.
Την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα, πιθανότατα εκτελώντας ναύλο αναφέρουν στο capital.gr ναυλομεσιτικές πηγές οι οποίες δηλώνουν  πάντως πως δεν έχουν γνώση για το κατά πόσον τέλει υπό αναζήτηση αγοραστή και μάλιστα έναντι 37 εκατομμυρίων δολαρίων όπως  αναφέρει η έγκυρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου