ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Υποταγή στον Ζλάταν!

«Euro χωρίς εμένα είναι αδιανόητο» είχε πει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Κι ο Σουηδός με δύο γκολ (φοβερό φάουλ το δεύτερο) άφησε τάβλα την Δανία (2-2) και οδήγησε την παρέα των Μπεργκ-Ντουρμάζ στη Γαλλία! 



Υποταγή στον Ζλάταν! (video)
Στα 34 του παραμένει ο μεγάλος αρχηγός, ο μεγάλος σταρ. Κι ως τέτοιος πήρε από το χέρι την Σουηδία και την οδήγησε για πέμπτη σερί φορά σε Euro!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε δις μέσα στη Δανία (τρομερό φάουλ το δεύτερο) για το 2-2 στο ντέρμπι της Σκανδιναβίας και σε συνδυασμό με τη νίκη στο πρώτο ματς (2-1), έφερε την παρέα των Μπεργκ-Ντουρμάζ στην τελική φάση της Γαλλίας.

Οι Δανοί μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση, αφού κυνηγούσαν την ανατροπή από τον πρώτο αγώνα. Τόσο φουριόζοι που μόλις στο 8’ τράβηξαν τα μαλλιά τους σε μια απίστευτη φάση, όταν ο Κάλστρομ έδιωξε πάνω στη γραμμή και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού!

Σιγά-σιγά οι Σουηδοί (με τον Μπεργκ βασικό και τον Ντουρμάζ στον πάγκο) ισορρόπησαν την κατάσταση. Τόσο πολύ που… σίγησαν το κατάμεστο γήπεδο! Στο 19’, λοιπόν, ο Κάλστρομ από σωτήρας έγινε δημιουργός και ο Ιμπραΐμοβιτς με «έξυπνο» πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν σοκαριστεί από την εξέλιξη του αγώνα. Τα ‘χαν χαμένα, η Σουηδία το ήλεγχε απόλυτα και πήγαινε… καρφί για το Euro. Και στο 76’ ο Ζλάταν είπε να δώσει ακόμη ένα λόγο θαυμασμού στον απανταχού ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Στήνοντας την μπάλα έξω από την περιοχή κι εκτελώντας μαεστρικά το φάουλ, έγραψε το 0-2 και «κλείδωσε» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας με πιο θριαμβευτικό τρόπο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι μετέπειτα θριαμβευτές χαλάρωσαν ολίγον τι φυσιολογικό… Εκεί πάτησαν οι Δανοί για να διασκεδάσουν –κάπως- τις εντυπώσεις και επ’ ουδενί όχι για να αποσοβήσουν το μοιραίο. Διότι μπορεί ο Πόουλσεν να μείωσε, μπορεί ο Βέστεργκααρντ να ισοφάρισε στο 91’ όμως αυτά δεν ήταν καθόλου αρκετά για το σοκ, με το 2-2 να «μεταμορφώνει» όλους τους Σουηδούς σε ένα ατελείωτο κουβάρι γλεντιού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου