ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι μη νόμιμο, και μη βιώσιμο - Το γνωρίζουν αυτό οι θεσμοί




Μια συνέντευξη έξω από τα δόντια παραχώρησε η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο κανάλι του Αλαφούζου (SKAI) το βράδυ της Δευτέρας. «Έλεγαν για μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείξαμε ότι όσα λέγαμε προεκλογικά, τα κάνουμε και μετεκλογικά. Τα άλλα κόμματα χρεοκόπησαν την Ελλάδα και αθώωσαν τους εαυτούς τους, τόνισε και συμπλήρωσε υποστηρίζοντας, «Βιώνουμε μια απολυταρχία και καλούμαστε να απελευθερωθούμε».

«Αν όχι τι;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου και τόνισε «Πριν από πέντε χρόνια μας έβαλαν αντισυνταγματικά στο μνημόνιο οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραφε εν λευκώ. Τώρα, όλα εκείνα με τα οποία εκφόβιζαν τον λαό το 2010, έχουν γίνει εις πολλαπλούν. Ο Έλληνας έχει εξαθλιωθεί».

Εν συνέχεια επιτέθηκε στο «σκαιώδη» ρόλο των ΜΜΕ στην Ελλάδα: «
Μας έχετε φοβίσει τόσο πολύ πέντε χρόνια που ο λαός αντιδρά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τα καθεστωτικά media προσπαθούν να εκφοβίσουν τους πολίτες. Παρακολουθώ τον ΣΚΑΙ και βλέπω τρόμο και πανικό.» Αντιθέτως κατηγόρησε ευθέως τον ρόλο και την επιλογή των ΜΜΕ, που επέλεξαν να μην ασχοληθούν με εκείνους που δεν έχουν να φάνε, όλα τα χρόνια των μνημονίων».

Η Πρόεδρος της βουλής υποστήριξε επίσης ότι «Κυρίαρχος σκοπός της Ευρώπης είναι η ευημερία των λαών και των κοινωνιών. Υπάρχει ποινική ευθύνη εκείνων που επισπεύδουν την ασφυξία», παράλληλα υπογράμμισε την σημασία για την κυριαρχία και την ελευθερία του Ελληνικού λαού να ψηφίσει ΟΧΙ, και ανάλυσε τις προοπτικές αυτής της απόφασης για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη: «Μετά το όχι θα πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη ότι εκείνο που επισπευδόταν απορρίφθηκε από λαό της Ευρώπης και η απόφαση αυτή σε μια δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Μετά το όχι, όλοι πρέπει να συζητήσουν σε ένα τραπέζι τι σημαίνει αυτό το όχι. Έχω ζήσει στην Ευρώπη και ξέρω ότι στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την ειρήνη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την συνέντευξή της παραθέτοντας την εντολή του ΟΗΕ 
στην Ευρωπαϊκή ηγεσία ώστε να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Ενώ υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι «Το χρέος είναι μη νόμιμο, και μη βιώσιμο. Το γνωρίζουν αυτό οι θεσμοί», και κατηγόρησε εκ νέου την δημοσιογράφο και τα συστημικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «η τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι σας, και δεν μπορείτε να στηρίζετε τους δανειστές από το πρωΐ μέχρι το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου