ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κείμενο «φωτιά» εναντίον Παναρίτη από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

panariti93864Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη να διορίσει την Έλενα Παναρίτη, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Με κοινή επιστολή τους 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να ανακληθεί ο διορισμός της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, την οποία χαρακτηρίζουν «εξέχουσα εκπρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής».
Στην επιστολή αναφέρουν:
Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει -και με βάση την οποία εξελέγη- ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.
Το κείμενο υπογράφουν μέχρι στιγμής οι Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.
Μάλιστα, οι υπογραφές στο κείμενο που έφτασε στα χέρια του Πρωθυπουργού αυξάνονται ώρα με την ώρα.
Μετά το βέτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράστηκαν δημόσια ήδη από την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Υπουργό Οικονομικών, καθώς δεν στάθηκε αρκετή η μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία για να λήξει το ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρενέβαινε στον Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να μην ισχύσει ο διορισμός της κυρίας Παναρίτη. Η συνάντηση των δύο ανδρών στο Μαξίμου διήρκησε δύο ωρες και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε το θέμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο διορισμός του έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ είναι αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε ΥΠΟΙΚ, ωστόσο οι σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν θρυαλλίδα εξελίξεων. Επί της ουσίας, εξωθείται η Έλενα Παναρίτη σε απόσυρση, εν η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη είναι ειλημμένη η απόφαση της Έλενας Παναρίτη να μην αποδεχτεί τη θέση στο Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου