ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Ξεσηκωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Παναρίτη – Αντιδράσεις από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη

«Ξεσηκωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Παναρίτη – Αντιδράσεις από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη - Media

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στη θέση του αποχωρήσαντος Θάνου Κατσαμπά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, η Ε. Παναρίτη επελέγη «μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος».
Την έντονη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη επιλογή εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρίσκεται στη Μόσχα. Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα ζήτησε την ανάκληση του διορισμού της κυρίας Παναρίτη.
Αρνητική είναι και η στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Real Fm, δήλωσε:
«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα».
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αν και δεν τοποθετήθηκε ανοιχτά κατά της συγκεκριμένης επιλογής, ωστόσο αναπαρήγαγε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter τη σχετική ανάρτηση του Δ. Παπαδημούλη, στο οποίο ο ευρωβουλευτής εξέφραζε τη διαφωνία του.
Ποιο ανοιχτή και αιχμηρή ήταν η διαφοροποίηση της Σοφίας Σακοράφα, η οποία με δύο αναρτήσεις της στο twitter ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτηση της Παναρίτη στο ΔΝΤ «ξεπερνά κάθε όριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου