ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανθελληνική ταινία από τον Ράσελ Κρόου - Δείτε τις πρώτες εικόνες


Ανθελληνική ταινία από τον Ράσελ Κρόου - Δείτε τις πρώτες εικόνες
Θυμό προκαλεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράσελ Κρόου, μια ανθελληνική ταινία  για την Μάχη της Καλλίπολης που παρουσιάζει τους Τούρκους ως «πατριώτες» που υπερασπίζονται την πατρίδα τους.
Η ταινία του σταρ του Χόλυγουντ χαρακτηρίζεται από ανθελληνικές αναφορές, την ώρα μάλιστα που παρουσιάζει τους Τούρκους ως αθώα θύματα στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας τους. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη την οργισμένη αντίδραση Ελλήνων και Αρμενίων για τον επιπλέον λόγο ότι το σενάριο της ταινίας έχει γραφτεί από έναν Ελληνοαυστραλό ονόματι Αντριου Αναστάσιος.
Στις σκηνές οι  Ελληνες  παρουσιάζονται και χαρκατηρίζονται «κατσαπλιάδες» που επιτίθενται κατά αμάχων και που  «εισβάλλουν» και καταστρέφουν τουρκικά χωριά .
Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι εμφανής η προσπάθεια να διαστρεβλωθεί έντεχνα η ιστορική πραγματικότητα και τελικά εμφανίζουν τα θύματα ως θύτες και τους σφαγιαζόμενους ως βαρβάρους», σχολιάζει ο δρ Παναγιώτης Διαμαντής, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ,
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει το σενάριο της ταινίας του, ο Ράσελ Κρόου υποστήριξε ότι πρόθεσή του ήταν να παρουσιάσει την ιστορία της Μάχης της Καλλίπολης αντίθετα από την «επίσημη» εκδοχή, ωστόσο από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αυστραλίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια τη δυσφορία τους για τα προκλητικά «φάουλ» του ηθοποιού.

tain2.jpg
tain3.jpg
tain5.jpg

tain6.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου