ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Έρχονται Τορίνο, Βέρντερ για Καρέλη


Την ώρα που ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτη (αγγλιστί «welcome», όπως το ανέφερε) την παραμονή του Νίκου Καρέλη και τη νέα σεζόν, στον Παναθηναϊκό έχουν… καρφιτσώσει το όνομα του 23χρονου επιθετικού στην κορυφή των υποψήφιων προς πώληση παικτών.

Η φετινή σεζόν ήταν για τον Καρέλη γεμάτη από μικρά βήματα. Και όλα αυτά μαζί έφεραν το άλμα στην καριέρα του. Ο Κρητικός επιθετικός δούλεψε πάρα πολύ. Με το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, μόνος του, μέχρι και με προσωπικό γυμναστή σε διάστημα που οι συμπαίκτες του απολάμβαναν διακοπές το περασμένο καλοκαίρι. Το δεδομένο ταλέντο συνάντησε την εργατικότητα και μαζί φτιάχτηκε ένα εξαιρετικό μείγμα.

Ο Καρέλης πέτυχε 13 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο στο Europa League, ένα στο Κύπελλο, συν ένα με την Εθνική Ανδρών και ένα με την Εθνική Ελπίδων. 18 στο σύνολο. Τα 16 στον Παναθηναϊκό είναι μια πολύ μεγάλη επίδοση για Έλληνα παίκτη στο Τριφύλλι. Τελευταίος που σημείωσε περισσότερα σε μια σεζόν ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τη σεζόν 2007-08 όταν σκόραρε 19 φορές σε όλα τα ματς της περιόδου. Ο Καρέλης έχει μπροστά του τα play off για να πετύχει τέσσερα γκολ και να τον προσπεράσει. Για να βρούμε Έλληνα παίκτη που να έβαλε τον αριθμό δύο σε διψήφιο νούμερο γκολ στον Παναθηναϊκό σε μια σεζόν, θα πρέπει να πάμε στο μακρινό 2003-04 όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε 20.

Και δεν είναι μόνο αυτά που έχει πετύχει ο Καρέλης. Με 13 γκολ σε 59 προσπάθειες τελείωσε την κανονική περίοδο πρωταθλήματος με ένα εξαιρετικό ποσοστό γκολ ανά τελικές. Σκόραρε ανά 4,5 προσπάθειες και έχει το τρίτο καλύτερο ποσοστό πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ (1/3,9) και τον Στέφανο Αθανασιάδη (1/4,1). Επίσης τα 45 κερδισμένα φάουλ τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού. Μέτρησε επίσης τρία δοκάρια και μια ασίστ.

Πλέον ο Καρέλης τυγχάνει συνολικής αποδοχής. Τόσο εντός του Παναθηναϊκού –ενδεικτικό το εγκώμιο που έπλεξε ο Αναστασίου το βράδυ της Κυριακής μετά το ματς με τον ΠΑΣ- όσο και εκτός.

Οι… εκτός Παναθηναϊκού είναι οι μνηστήρες. Η Τορίνο ξανάρχεται μετά τον περασμένο Ιανουάριο που έκανε κρούση στο Τριφύλλι για την απόκτηση του Καρέλη. Οι Ιταλοί θα στείλουν τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ στα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στα play off, καθώς εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να καταθέσουν επίσημη προσφορά. Το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επίσης έχει απλώσει τα δίχτυα της.

Στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν τον Καρέλη εάν η πρόταση αγγίξει σε επίπεδο κερδών το ποσό παραχώρησης του Μαυρία στη Σάντερλαντ. Φημολογείται ότι δύσκολα θα συναινέσουν οι Πράσινοι με ποσό χαμηλότερο των 3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου