ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Ζαγοράκη



Η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Ζαγοράκη (Βίντεο)
Νέα άρση ασυλίας του Θεόδωρου Ζαγοράκη
Ομόφωνα υπέρ της νέας άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Ζαγοράκη τάχθηκε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο ίδιος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να αρθεί η ασυλία του ώστε να διευκολύνει την ελληνική Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα έξης: Αμέσως μόλις αποσταλεί σχετικό αίτημα άρσης της ασυλίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  θα ζητήσω ο ίδιος από τους βουλευτές του Ε.Κ, την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να διευκολύνω την Ελληνική Δικαιοσύνη στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην  Ελληνική Δικαιοσύνη και έθεσα από την πρώτη στιγμή τον εαυτό μου στη διάθεσή της, βέβαιος για την αθωότητα μου» είχε πει.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι  ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των χρηματικών «διευκολύνσεων» που φέρεται ότι παρείχε στην ΠΑΕ μέσω τραπεζικών επιταγών.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με σχετικό βούλευμα παρέπεμψε τον επιχειρηματία σε δίκη για απιστία και υπεξαίρεση. Η δεύτερη πράξη αφορά μέρος του ποσού που του καταλογίστηκε σύμφωνα με την αρχική δίωξη.
Κατηγορίες για την υπόθεση είχαν αποδοθεί και σε βάρος του πρώην προέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ κ. Ζαγοράκη, για τον οποίο, όμως, το δικαστικό συμβούλιο ανέστειλε την ασκηθείσα ποινική δίωξη έως ότου αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έλεγχο ορκωτών λογιστών, ενώ ακολούθησε έλεγχος από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα 750.000 ευρώ.
Το Σεπτέμβριο του 2012, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Θ. Ζαγοράκη και του Ηλ. Βιολίδη, για τις οποίες οι δύο άλλοτε ισχυροί άνδρες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογήθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο σε τακτικό ανακριτή. Αφού αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ έκαστος.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 11 Μαρτίου το Ευρωκοινοβούλιο είχε ψηφίσει και πάλι υπέρ της άρσης του γαλάζιου ευρωβουλευτή για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας στην Ελλάδα.
Η προηγούμενη ποινική του δίωξη αφορά εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 13 Μαΐου 2010 σε βάρος ενός υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και, συγκεκριμένα, στο γήπεδο της ομάδας στην Τούμπα και ασκήθηκε κατά του Θεοδώρου Ζαγοράκη υπό την ιδιότητα του τότε προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου