ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Θρίλερ με το νεκρό Ρώσο δισεκατομμυριούχο που ζούσε στη Βρετανία

Θρίλερ με το νεκρό Ρώσο δισεκατομμυριούχο που ζούσε στη Βρετανία


Υπόνοιες ότι η μαφία χρησιμοποίησε δηλητήριο από ένα σπάνιο φυτό για να κλείσει το στόμα του 44χρονου Alexander Perepilichnyy, που απειλούσε να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα εφοριακών που ξέπλεναν μαύρο χρήμα

Ο Ρώσος μεγιστάνας Alexander Perepilichnyy τον Νοέμβριο του 2012 σωριάστηκε νεκρός έξω από το σπίτι του, στο Σάρεϊ. Ο 44χρονος άνδρας ήταν απολύτως υγιής, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα της εφημερίδας independent, που ασχολήθηκε εκτεταμένα με την υπόθεση.



Παρόλο που ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ήταν γνωστό ότι επρόκειτο να δώσει στοιχεία για την εμπλοκή Ρώσων εφοριακών υπαλλήλων σε υπόθεση απάτης ύψους 230 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασία με εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος, η αστυνομία δεν έλαβε υπόψη της αυτή την πληροφορία και έκλεισε την υπόθεση με μια δήλωση, που ανέφερε ότι στον θάνατο του 44χρονου «δεν υπήρξε εμπλοκή τρίτων ατόμων».

Όμως, νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως το 2014, μετά από τοξικολογικό έλεγχο που έκανε σε δείγμα του στομάχου του Perepilichnyy κορυφαία επιστήμονας, ειδική σε υποθέσεις δηλητηριάσεων στη Βρετανία, ενισχύουν τα τότε δημοσιεύματα του Independent, που επέμεναν ότι ο Alexander Perepilichnyy έπεσε νεκρός μετά από σχέδιο της ρωσικής μαφίας, η οποία τον είχε κατατάξει στα πρώτα ονόματα που θα έπρεπε να «ξεφορτωθεί» στη λίστα της.

Σύμφωνα με την Βρετανίδα επιστήμονα, Monique Simmonds, ο 44χρονος άντρας δηλητηριάστηκε με ουσία που εμπεριέχεται στο φυτό Gelsemium, το οποίο φύεται σε απομακρυσμένα μέρη της Βορείου Αμερικής και της Κίνας και το οποίο χρησιμοποιεί η ρωσική και η κινεζική μαφία σε  ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.



Η υπόθεση βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς μια νέα δίκη, που επρόκειτο να γίνει την Δευτέρα 18 Μαΐου, αναβλήθηκε μετά από αίτημα του ιατροδικαστή Richard Travers, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της δίκης μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου η δόκτωρ Simmonds να κάνει περαιτέρω έρευνα για να αποδειχθεί, αν τα αίτια θανάτου του Ρώσου δισεκατομμυριούχου οφείλονται στο δηλητηριώδες φυτό.

Ο 44χρονος επιχειρηματίας επισκέφθηκε την Βρετανία για να ζήσει μόνιμα το 2010, μετά τον θάνατο του δικηγόρου Sergei Magnitsky στη φυλακή, αφού είχε αποκαλύψει μια απάτη εκατομμυρίων δολαρίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε υπόθεση στην οποία ήταν αναμεμιγμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη της ρωσικής μαφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου