ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τραγικό δυστύχημα στον Κολωνό: Ο αστυνομικός που «έφυγε» από το χέρι του γιου του

Τραγικό δυστύχημα στον Κολωνό: Ο αστυνομικός που «έφυγε» από το χέρι του γιου του

Από τη μια στιγμή στην άλλη και με τον πιο άδικο τρόπο, έχασε τη ζωή του ένας εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν - Σε κατάσταση σοκ το παιδί του, που δεν μπορεί να πιστέψει πως μια στιγμή ήταν αρκετή για να χάσει τον πατέρα του

Ήταν περίπου 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν το υπηρεσιακό όπλο του 59χρονου αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Ασφάλεια στο Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος, και δασκάλου παραδοσιακών χορών στον Κολωνό, εκπυρσοκρότησε. Στο άκουσμα του πυροβολισμού, όλοι στην αίθουσα χορού του συλλόγου «Ορφέας» στην οδό Καμβουνίων, πάγωσαν. Μόλις είδαν τον δάσκαλό τους μέσα στα αίματα άρχισαν να ουρλιάζουν. Ο πιο ψύχραιμος τηλεφώνησε αμέσως σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως, ο 59χρονος δεν άντεξε κι υπέκυψε στα τραύματά του.





Θύτης ο 20χρονος γιος του, που ενώ ο πατέρας του δίδασκε στους μαθητές του, η ματιά του έπεσε στο όπλο του πατέρα του. Χωρίς πολλή σκέψη πήρε το όπλο στα χέρια του κι άρχισε να το επεξεργάζεται. Λίγα λεπτά μετά η μοίρα θα έπαιζε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι: ο 20χρονος έγινε πατροκτόνος άθελά του. Το όπλο εκπυσοκρότησε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με τη σφαίρα να περνά πρώτα από την παλάμη του 20χρονου κι εν συνεχεία να καρφώνεται στην κοιλιά του 59χρονου.







Σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και γιος ήταν αχώριστοι και πολύ δεμένοι. Ο 20χρονος, που νοσηλεύεται από εχθές στο ΚΑΤ σε κατάσταση σοκ, είχε τον πατέρα του ως πρότυπο ζωής. Για αυτό κι όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί ξέσπασε σε λυγμούς, φωνάζοντας ακαταλαβίστικες λέξεις και ζητώντας από τον πατέρα του να αντέξει και να κερδίσει κι αυτή τη μάχη.

Σε κατάσταση σοκ, πέρα απο την οικογένεια του άτυχου 59χρονου, βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και μαθητές του. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως έφυγε με τόσο άδικο τρόπο. Ανθρωποι που γνώριζαν καλά τον 59χρονο μιλούν για έναν άνθρωπο που «πάντα είχε να πει έναν καλό λόγο για όλους. Δεν έχανε ποτέ το κέφι του. Ήταν ένας σωστός οικογενειάρχης, που αγαπούσε τη ζωή και τους ανθρώπους».



Ο άτυχος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του

Οι φίλοι του άτυχου 59χρονου, Λάζαρος Ντρούβας και Χρήστος Φράγκος, που έμαθαν από τις ειδήσεις τι είχε συμβεί λίγο πριν τις δέκα το πρωί της Τρίτης ήρθαν έξω από τη σχολή χορού, για να μάθουν αν είναι αλήθεια ότι τον φίλο τους τον σκότωσε το ίδιο του το παιδί.


«Η ζωή του όλη ήταν τα παιδιά του και οι παραδοσιακοί χοροί. Έλεγε ότι η παράδοση είναι η κληρονομιά μας και ήθελε οι νέοι να την μάθουν καλά. Ολοι τον αγαπούσαν, γιατί ήταν αυθεντικός άνθρωπος χωρίς ίχνος κακιας στην καρδιά του. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Δε μπορώ να το πιστέψω», λέει στο .άλλος φίλος του 59χρονου.



Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι δηλώνουν κι οι γείτονες. «Άκουσα τον πυροβολισμό και νόμιζα ότι κατι εγινε στην πλατεία πιο κάτω. Εγω μένω στον πρώτο κι ακούστηκε πολύ δυνατά. Τον ηξερα. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος», λέει η κυρία Κατερίνα.



«Ερχόταν μάλλον μετά τη δουλειά. Άνοιγε γύρω στις 15:00 τη σχολή και έρχονταν μικροί και μεγάλοι. Πολλές φορές χόρευαν μέχρι και τις δύο τα ξημερώματα», προσθέτει.

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Πάντα ευγενικός με όλους. Ποτέ δεν είχε ενοχλήσει τη γειτονιά, ούτε είχαμε ακούσει κάτι άσχημο για εκείνον. Είναι πολύ άδικος ο τρόπος που έφυγε», δήλωσε στο protothema.gr, η κυρία Μαρια, γειτόνισσα του 59χρονου.













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου