ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ


ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΡΗΞΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ "ΘΙΑΣΟΥ" ...

Εντείνοται οι φήμες και οι ψίθυροι για πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής δημοψηφίσματος με επικρατέστερη την 7η Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σε 4 εβδομάδες ακριβώς, οπότε «βγαίνει» και χρονικά, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής.


Η 7η Ιουνίου είναι Κυριακή και όπως προβλέπει το Σύνταγμα ως ημέρα διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή, ενώ η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.

Το μήνυμα στη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου δεν ήταν άλλο από το «ή το Eurogroup κάνει τη θετική κίνηση και έτσι δίνει σήμα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει την ομαλή ρευστότητα προς την ελληνική οικονομία –έστω και με ημίμετρα– ή η Αθήνα δεν θα καταβάλλει αύριο τη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους περίπου 780 εκατ. ευρώ».

«Θέλουμε την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση η επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα με αποδέκτες τους Ευρωπαίους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου