ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός κατάπιε την Μπάρτσα και τους διαιτητές και βούλωσε τα στόματα όσων τον είχαν τελειωμένο




Το κάτι άλλο ήταν απόψε ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη και με την τεράστια νίκη του σε βάρος της Μπαρτσελόνα απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι.
Με ισάριθμες ήττες σε οκτώ ματς και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η ομάδα του Σφαιρόπουλου έπαιξε μπάσκετ για σεμινάριο και έκανε τους Καταλανούς να μην πιστεύουν σε αυτό που έβλεπαν.
Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο προπονητής είχε διαβάσει πολύ καλύτερα την Μπαρτσελόνα και οι παίκτες ήταν πιο έτοιμοι, πιο αποφασιστικοί και φυσικά πολύ πιο εύστοχοι από το πρώτο ματς.
Ειδικά στα τρίποντα οι ερυθρόλευκοι είχαν απίστευτα ποσοστά και τα πέτυχαν σε καίρια σημεία του αγώνα κυρίως με τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Τρομερός ήταν και ο Πρίντεζης, που στη μέρα του είναι οδοστρωτήρας.
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός στην άμυνα και με το καλημέρα άγχωσε τους Ισπανούς που κατάλαβαν ότι τους περιμένει μια πολύ δύσκολη βραδιά.
Επιθετικά η ελληνική ομάδα ήταν παραγωγική και διαχειρίστηκε πολύ σωστά τους χρόνους κατοχής της μπάλας.
Αυτό είχε σαν φυσικό επακόλουθο η Μπαρτσελόνα μην μπορεί να πλησιάσει στο σκορ και όταν αποφάσισε να κάνει την αντεπίθεσή της ο Ολυμπιακός απάντησε με τα συνεχόμενα τρίποντα που ήταν και το τελειωτικό κτύπημα για την μεγάλη αντίπαλό του.
Δεν είμαι ειδικός για να κάνω τεχνική ανάλυση του ματς, όμως είδα μια ομαδάρα με όλη τη σημασία της λέξης που δεν περίμενε τον Σπανούλη για να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες και να κάνει αυτό που θέλει ο αρχηγός.
Ασφαλώς ο διεθνής άσος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη νίκη, όμως τον Ολυμπιακό τον χαρακτήριζε η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας.
Ο κάθε παίκτης ήξερε τι θα κάνει και η ομάδα δεν έχανε τον ρυθμό της στις φυσιολογικές αλλαγές του πάγκου.
Τόσο πολύ οργανωμένη ήταν. Κι αυτό, βέβαια,  είναι έργο προπονητή. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς.
Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του μέσα στην Ισπανία και ξεδίπλωσε πολλές από τις αρετές του σαν ομάδα. Είναι ικανός για μεγάλα πράγματα...
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες οφείλουν να έχουν τα μάτια τους... 24 στο ματς της Τρίτης που θα είναι ίσως το πιο κομβικό της σειράς.
Οι Ισπανοί θα έρθουν αποφασισμένοι να σπάσουν την έδρα και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο.
Μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ θα είναι το φαβορί, όμως θα πρέπει να επαναλάβει την φοβερή εμφάνιση που έκανε πριν από λίγο.
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.
Κερδίζει ακόμα και τους διαιτητές που τσίμπησαν στους θεατρινισμούς του Ναβάρο και σε κάποια σημεία του ματς έδειξαν πρόθεση να σπρώξουν τους Καταλανούς.
Κι αυτούς τους κατάπιε ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου