ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το ΔΝΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για παράταση αποπληρωμής δόσεων



Για άτυπη προσέγγιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από Έλληνες αξιωματούχους ώστε να μετατεθεί η καταβολή των προγραμματισμένων για τον Μάιο δόσεων, κάνουν λόγο οι Financial Times, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το Ταμείο αρνήθηκε.
Πηγή προσκείμενη στις διαβουλεύσεις δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως η πρόταση εκ μέρους της Ελλάδας ήταν «να ανασχηματιστεί το πρόγραμμα αποπληρωμών για το δάνειο του ΔΝΤ για τους επόμενους μήνες» επιτρέποντας έτσι στην ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει τα χρήματα για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο δημόσιο τομέα. Οι FT υποστηρίζουν ότι η απάντηση που έδωσε το ΔΝΤ ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός των πληρωμών.
«Αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι βέβαιοι εάν η Αθήνα θα μπορέσει να καταβάλει τις πληρωμές του Μαΐου. Ακόμη κι αν τα καταφέρει όμως, δηλώνουν πως το θέμα θα φτάσει σε αποφασιστική καμπή τον Ιούνιο, πριν λήξουν οι πολύ μεγαλύτερες πληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ» σημειώνει ο Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος υπογράφει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου