ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε οι νεκροί στο Norman Atlantic



Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο θέμα με το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic. Ο  ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαιώσε την μαρτυρία Τούρκου επιβάτη μιλώντας στο Mega, ότι υπάρχουν άλλοι τέσσερις νεκροί στο Norman Atlantic. Οι άτυχοι επιβάτες σύμφωνα με τον υπουργό, εντοπίστηκαν στη θάλασσα από τις ιταλικές αρχές ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν νεώτερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους.
Πλέον οι νεκροί έφτασαν τους πέντε ενώ συνολικά έχουν διασωθεί 391 άτομα, σε σύνολο 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα).
Ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, παρέλαβε εννέα Έλληνες. Δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε ελικοφόρο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι επτά μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Κατά πληροφορίες, τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας με αναπνευστικά προβλήματα και τέσσερις σε ξενοδοχείο.
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus», μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες, ανάμεσά τους 25 Έλληνες κατέπλευσε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Μπάρι, Στέλιος Καμπανέλε, δήλωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του «Spirit of Piraeus» είναι καλά στην υγεία τους.
Συνολικά έξι Έλληνες μεταφέρθηκαν στο Λέτσε.
Στην επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου συμμετέχουν τρία ιταλικά ελικόπτερα, δύο ελληνικά Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού. Ως πλωτή εξέδρα επιχειρήσεων χρησιμοποιείται η φρεγάτα Ναβαρίνο, από την οποία επιχειρεί το ένα από τα δύο Sikorsky.
Οι Έλληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε θα μεταφερθούν στην Ελευσίνα με C130 που υπολογίζεται να απογειωθεί περί τις 16:00 ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, στο σημείο μεταβαίνει και το ρυμουλκό «Ιόνιο Πέλαγος», από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση.
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί. Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.
Οι ιταλικές αρχές μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στους επιβαίνοντες δόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και κουβέρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου