ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που εκβίαζε επιχειρηματίες



Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που εκβίαζε επιχειρηματίες
Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε εκβιασμούς και απάτες εις βάρος επιχειρηματιών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν ένας απόστρατος αστυνομικός και δύο ιδιώτες.

Την ίδια ώρα αναζητούνται δύο ακόμα Ιταλοί υπήκοοι τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί όπως επίσης δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας αγνώστων στοιχείων.

Εις βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και απάτη. Εκτιμάται ότι οι δράστες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2014, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομα τουλάχιστον 110.400 ευρώ.

Όπως προέκυψε επίσης, τον Ιούνιο του 2014, οι δύο παραπάνω δράστες, σε συνεργασία με τον απόστρατο αστυνομικό, εξαπάτησαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Κένυας, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 55.000 δολαρίων, για υποτιθέμενη επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν άλλα 6.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου