ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την αγωνιστική του εικόνα κόντρα στον Πανιώνιο και κρατάει μόνο τη νίκη, κερδίζοντας το ματς με σκορ 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Μήτρογλου στο 36' και στο 91'.

Για την 15η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο με  2-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στα δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου, με κεφαλιά στο 36' και άψογο πλασέ στο 91'. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στη καριέρα του Ερίκ Αμπιντάλ, καθώς πήρε απόφαση να τερματίσει την καριέρα του. Δεν ενθουσίασαν με την αγωνιστική τους εικόνα οι Πειραιώτες, οι οποίο από το ματς κρατάνε μόνο τη νίκη. Τραυματίας αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Μποτία, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να αγωνίζονται από το 28ο λεπτό με δύο αριστεροπόδαρους κεντρικούς αμυντικούς (Αμπιντάλ και Σιόβα).


*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, βράβευσε τον Αριέλ Ιμπαγάσα για την τετραετή προσφορά του στην ομάδα του Πειραιά.

Έτσι ξεκίνησαν:


Ο Νταβίντ Φουστέρ έμεινε εκτός 18άδας λόγω ίωσης το μεσημέρι της Τετάρτης (17/12) και τη θέση του στην αποστολή πήρε ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτήν. Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-1-4-1 και τρεις αλλαγές (Αμπιντάλ, Μανιάτης, Αφελάι), σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά (13/12, 1-2).

Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά αντίστοιχα, αγωνίστηκαν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Ο Αμπιντάλ έπαιξε το 14ο και τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Ο Εντινγκά ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος. Μπροστά από τον Κονγκολέζο αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Ντομίνγκες. Δεξιά ο Κασάμι και αριστερά ο Αφελάι. Ο Μήτρογλου έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος. Ο Αργυρόπουλος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Τασουλής το αριστερό. Οι Οικονόμου και Παντίδος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Σιώπης και Μητρόπουλος και συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Πάνος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Μπουμάλ την αριστερή. Ο Μασούρας αγωνίστηκε πίσω από τον Γιάννου, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.




Η ανασκόπηση του αγώνα:


Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού για το 2014, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δεν είχε πολύ κόσμο. Οι παίκτες του Μίτσελ αγωνίστηκαν με την μπλε εμφάνιση, ενώ αυτοί του Μαρίνου Ουζουνίδη με την άσπρη. Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ανέλαβε την πρώτοβουλία των κινήσεων. Στο 3ο λεπτό, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μποτία προσπάθησε να πιάσει το δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Πάνο, καταλήγοντας πάλι σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση: ήταν το 13ο λεπτό, όταν ο Μπουμάλ από θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής επιχείρησε το αριστερό σουτ και ο Ρομπέρτο με το αριστερό πόδι απομάκρυνε ενστικτωδώς τον κίνδυνο για την ομάδα του. Ένα αδύναμο δεξί σουτ του Αφελάι, στο 16', από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς εξτρέμ και περίμενε μόνο από τους δύο ακραίους μπακ να πλαγιοκοπούν. Στο 22' και μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες από τα δεξιά, ο Μήτρογλου έστρωσε την μπάλα στον Μποτία, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να κοντράρει στον Τασουλή και να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Στο 24', ο Μανιάτης "άνοιξε" το παιχνίδι προς τα δεξιά και ο Ντομίνγκες έβγαλε τη σέντρα, με τον Μήτρογλου να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ίσως, θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση με τα πόδια ο Έλληνας επιθετικός.

Στο 25', ο Μποτία τραυματίστηκε (σε αντεπίθεση των κυανέρυθρων έκανε σωτήριο τάκλιν εκτός περιοχής, αλλά χτύπησε στο δεξί πόδι) και τρία λεπτά αργότερα (28') αντικαταστάθηκε από τον Σιόβα. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με δύο αριστεροπόδαρους παίκτες στο κέντρο της άμυνας! Ο Αμπιντάλ αγωνίστηκε ως δεξιός κεντρικός αμυντικός και ο Σιόβας ως αριστερός. Η αναγκαστική αλλαγή του Μίτσελ είχε καθοριστική συμβολή στην επίτευξη του πρώτου γκολ των Πειραιωτών! Ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, στο 36', από τα δεξιά. Τη φορά αυτή δεν πήγε ο Ντομίνγκες να το εκτελέσει, αλλά ο Μαζουακού. Ο 21άχρονος αριστερός μπακ-χαφ έκανε το χτύπημα, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μήτρογλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0! Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (Μάλμε, Λεβαδειακός, Πανιώνιος), ο 26άχρονος κυνηγός βρήκε δίχτυα. Πολύ εύκολο γκολ για την κλάση του (το 6ο του στο φετινό Πρωτάθλημα), αλλά συνάμα σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός εννέα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 45', ο Μασούρας επιχείρησε αριστερό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο.




Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη και να μην την... πάθει όπως κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ίδιο γήπεδο. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, έψαχνε αρκετά τις κόντρα επιθέσεις. Σε μία εξ αυτών, στο 53', ο Πάνος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Ρομπέρτο, αλλά δεν έπιασε καλά το αριστερό πλασέ και ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα. Στο 62', ο Ντοσεβί αντικατέστησε τον Αφελάι, ο οποίος πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια. Ο Κασάμι μετατοπίστηκε αριστερά και ο Ντοσεβί κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στο ίδιο λεπτό, ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Αργυρόπουλου και ο Αργεντινός μέσος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τέσσερα χρόνια κοινής πορείας, δεν είναι και λίγα. Στο 64', ο Κασάμι είχε χώρο και δοκίμασε το αριστερό του εκτός περιοχής και ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό. Βασικά, ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Στο 69', ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Εντινγκά έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι, με τον Μήτρογλου να αιφνιδιάζεται και να μην βρίσκει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, στην προβολή που επιχείρησε. Το σκορ παρέμενε ρευστό στο Φάληρο. Και είχαμε φτάσει το 74ο λεπτό. Ο Μπούζας αντικατέστησε τον Σιώπη, στο 75'. Η κατοχή ήταν 67%-33% υπέρ του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα, αλλά ο Πανιώνιος παρέμενε μέσα στο ματς.

Στο 83', ο Ολυμπιακός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση. Ο Ελαμπντελαουί έδωσε στον Ντοσεβί και ο τελευταίος στον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό εκτός περιοχής και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα με το αριστερό του χέρι, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του. Να σημειωθεί πως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (84'), ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μασούρας ελίχθηκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.

Στο 84', ο Σμυρλής πήρε τη θέση του Μασούρα και ο Ουζουνίδης ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές του. Το ίδιο έκανε ο Μίτσελ, στο 87', με τον Φορτούνη να αντικαθιστά τον Κασάμι. Για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός "έπαιζε με τη φωτιά". Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Και στο 91', ο Μήτρογλου "καθάρισε" το ματς! Ο Ντοσεβί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου γύρισε υπέροχα το σώμα του, προ του Πάνου, και με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα 7 γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα και η ομάδα του Πειραιά τους 30 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει 31 και ένα ματς λιγότερο (σ.σ.: παίζει την Πέμπτη 18/12 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα). Αυτή είναι και η πρώτη φετινή ασίστ του Ντοσεβί.

Η φάση που σημάδεψε το ματς:


Η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 83ο λεπτό. Αν σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος ισοφάριζε το σκορ, ο Ολυμπιακός θα έτρεχε και δεν θα έφτανε. Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας Πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Κώστας Μήτρογλου


Έκανε απλά τη δουλειά του. Πέτυχε δύο γκολ και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό. Για αυτούς που "ενδιαφέρονται", τα πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του.

Tι κρατάμε:


*Το τελευταίο παιχνίδι του Ερίκ Αμιπιντάλ στην καριέρα του. Μπορεί ο 35άχρονος Γάλλος αμυντικός να μην έκανε τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού, στα 14 επίσημα ματς που αγωνίστηκε, αλλά στο βιογραφικό του η τελευταία ομάδα της σπουδαίας διαδρομής του ποδόσφαιρο είναι ο σύλλογος του Πειραιά. Εξόχως τιμητικό για τον Θρύλο των γηπέδων.

*Ο Ολυμπιακός κρατάει μόνο τη νίκη. Με τέτοια αγωνιστική εικόνα, το τελευταίο παιχνίδι του 2014 στην έδρα της Καλλονής (20/12) θα είναι πολύ δύσκολο για τους ερυθρόλευκους.

*Την κλάση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος της νίκης. Ιδιαίτερα το δεύτερο γκολ που σημείωσε και "κλείδωσε" το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Τέσσερα γκολ σε μία εβδομάδα για τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος δίνει νίκες και προκρίσεις.

Τι δεν κρατάμε:


*Την προβληματική εμφάνιση του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

*Τον λιγοστό κόσμο στις εξέδρες, σίγουρα, σε ένα βαρύ τερέν λόγω της βροχής που έπεσε σήμερα.


Το βίντεο με τα γκολ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου