ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Συντριπτικό ΟΧΙ των Πολωνών στο Ευρώ

  • Συντριπτικό ΟΧΙ των Πολωνών στο Ευρώ
Δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι κορόιδα όπως εμείς...  Επτά στους δέκα Πολωνούς δεν επιθυμούν την ένταξη της χώρας τους στην ευρωζώνη, την ώρα που η χώρα τους βρίσκεται στη διαδικασία υιοθέτησης του ευρώ, χωρίς, ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πότε θα γίνει αυτό.Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η πολωνική εταιρεία CBOS, μόλις το 24% εξέφρασε θετική άποψη για τη μετάβαση από το ζλότι, το εθνικό νόμισμα της χώρας, στο ευρώ, ενώ το 68% δήλωσε αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Από τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό των πολιτών που υποστήριζαν την προσχώρηση της Πολωνίας στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ από τις έρευνές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Σύμφωνα με την έρευνα της CBOS, το 64% των Πολωνών θεωρούν ότι εάν η χώρα υιοθετήσει το ευρώ θα σημειωθούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ενώ το 42% πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιβλαβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ του ευρώ και του ζλότι. Επιπλέον, το 27% των ερωτηθέντων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι η χώρα ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής. Η έρευνα διεξήχθη τον μήνα Οκτώβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 919 Πολωνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου