ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτο : Συναγερμός για το φορτηγό πλοίο με 800 λαθρομετανάστες στην Ιεράπετρα – Φόβοι για ύπαρξη ενόπλων ακραίων Ισλαμιστών στα αμπάρια του! (Φωτορεπορτάζ)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το φορτηγό πλοίο “Baris” με τα αμπάρια του…φορτωμένα με περίπου 800 λαθρομετανάστες βρίσκεται νοτιοανατολικώς της Ιεράπετρας!
Η Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη το πλοίο ρυμουλκείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Εκφράζονται φόβοι για ύπαρξη ενόπλων ανάμεσα στους λαθρομετανάστες και έχουν έρθει ενισχύσεις από την Αθήνα…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Να σημειώσουμε πως “Super Puma” της Π.Α.  συμμετείχε στην επιχείρηση Έρευνας & Διάσωσης (SAR) για τον εντοπισμό του φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης από τα ξημερώματα της Τρίτης.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το συντονισμό των ενεργειών κατά την εν εξελίξει επιχείρηση SAR, σε απόσταση 60 – 70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας, έχει η Φ/Γ «ΥΔΡΑ», ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο σημείο βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα πλοία και το “Super Puma” της Π.Α.
Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα 3 μέτρα.
Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.
fortigo-ploio
Φωτογραφίες από το Super Puma
ploio-lathraioi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου