ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Ναγκάνο βορειοδυτικά του Τόκιο.
Ο σεισμός έγινε στις 22:08 ώρα Ιαπωνίας (15:08 ώρα Ελλάδας) με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Παρ' όλα αυτά δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ωστόσο η λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησε χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια βλάβη εξαιτίας του σεισμού.
Σύμφωνα με το Kyodo News έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, ενώ υπάρχει η πληροφορία για κατάρρευση ενός κτιρίου στην περιοχή Χακούμπα.
Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν σημειωθεί ζημιές και τραυματισμοί σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο.
Το NHK αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κατοικίες που κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι στη νομαρχία Ναγκάνο, αλλά ο ένας διασώθηκε και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διασωθούν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως τουλάχιστον 10 πολίτες έχουν τραυματιστεί.Σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι μια ομάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή μονάδες των ένοπλων δυνάμεων.
Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στην περιοχή ανεστάλησαν προσωρινά, πάντως επαναλήφθηκαν λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Δεν αναφέρθηκε καμιά δυσλειτουργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβα της Tokyo Electric Power Co (TEPCO), που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μονάδας.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, όπου όλοι οι αντιδραστήρες παραμένουν αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου