ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

€25.000 (!) συμβόλαιο σε Νίνη, μέχρι €80.000 για μεταγραφή και τους φταίει ο... Σπάθας και ο Καλογερόπουλος!

Στο τέλος της σεζόν φυσικά, θα τους φταίνε ο Σπάθας, ο Καλογερόπουλος και ένα σωρό άλλοι διαιτητές, η «παράγκα», το σύστημα, η Κυβέρνηση, η Τρόικα, η «σαπίλα», ο Σαρρής, ο Θωμάς κλπ κλπ.


Διαβάζοντας τα νέα του «αιωνίου» μας αντιπάλου, αισθανόμαστε τυχεροί που η ομάδα μας δεν βρίσκεται σε τέτοιο σημείο.
Το τονίζω αυτό, κυρίως για τη μερίδα εκείνη του κόσμου μας που δεν έζησε τα «πέτρινα χρόνια», έχει μεγαλώσει με τους τίτλους και δεν είναι ευχαριστημένη με τίποτα, με αποτέλεσμα να «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» χιλιάδες «λογιστές», οι οποίοι μετρούν με τον δικό τους τρόπο φυσικά, τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας μας, κυρίως μετά από κάθε θερινή μεταγραφική περίοδο, για να δουν «πόσα τσέπωσε ο Μαρινάκης»!
Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο δεν θα ήθελα να «ανοίξω» αυτή τη στιγμή, επειδή δεν έχω σκοπό, ούτε πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με Γαύρους που έχουν διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το θέμα που θέλουμε να θίξουμε είναι τα... «τρελά» ποσά που σκοπεύει να ρίξει ο ΠΑΟ στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, όχι για να κάνουμε σύγκριση με τα της ομάδας μας, αλλά για να δείτε τι «παραμύθι» πέφτει στους απέναντι και για ποιο λόγο τους φταίει ο κάθε Σπάθας και ο κάθε Καλογερόπουλος, προσπαθώντας να πάρουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους, απαξιώνοντας όπως κάθε χρόνο, τους τίτλους που κατακτά ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλώς για μας και κακώς γι΄ αυτούς, έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια από τα ελληνικά δεδομένα και ακολουθεί τη δική του «μοναδική» πορεία προς την ευρωπαϊκή καταξίωση.
Όπως αναφέρει λοιπόν, η Live Sport, ο Σωτήρης Νίνης, αυτός ο παιχταράς που επέστρεψε στον ΠΑΟ για να «πέσουν τα τσιμέντα» της Λεωφόρου, θα λάβει το πρώτο εξάμηνο που θα βρίσκεται στους «πράσινους», δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου, 25.000 ευρώ, χρήματα που έπαιρνε και το 2006, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό!
Ένα ποσό που ασφαλώς για όλους εμάς τους... κοινούς θνητούς είναι μέχρι και «ιλιγγιώδες», αλλά, για μία «μεγάλη» ΠΑΕ που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας τίτλους, είναι ολίγον τι «αστείο»!
Επίσης, όπως αναφέρει η εν λόγω εφημερίδα, τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017 θα πάρει από €100.000, ενώ και τα μπόνους είναι αρκετά χαμηλά, αφού ο 24χρονος Έλληνας μέσος θα πάρει μόλις 6.000 ευρώ αν αγωνιστεί στο 20-25% των αγώνων του Παναθηναϊκού, 12.000 ευρώ αν παίξει στο 50-75% και 18.000 ευρώ για το 75-100%!
Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, «κύκλοι» της ΠΑΕ ΠΑΟ, διέψευσαν - όπως αναμενόταν - γύρω στο μεσημέρι, τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα της Live Sport, τα οποία όπως είπαν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και πρόσθεταν τα εξής:
«Είναι γεγονός πως ο Νίνης δεν προέβαλε υψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Πλην όμως, ήταν επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού, οι απολαβές του να είναι ανάλογες με την πλειοψηφία των παικτών της ομάδας και να μην υπάρχει αυτή η ανισορροπία που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ και η οποία υποτιμά τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και το σύλλογό μας».
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!
Η ουσία δεν αλλάζει και νομίζουμε ότι είναι περιττό να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο και τον δευτερότριτο της χώρας.
Και για όσους σπεύσουν να βάλουν την κουβέντα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, να θυμίσουμε πως όταν ανέλαβε ο Μαρινάκης, στο ταμείο της ΠΑΕ δεν υπήρχε... «σάλιο» (τρόπος του λέγειν), με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετά χρέη και να έχει αποκλειστεί από τον... Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ!
Και όμως τότε, αν θυμάστε, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για την ενίσχυση της ομάδας. Ούτε... Πρίγκιπες ήρθαν, ούτε Άραβες μεγιστάνες, ούτε ζάμπλουτοι υποψήφιοι... «επενδυτές» απ΄ το Κατάρ, την Κίνα ή τη Ρωσία, ούτε δημιουργήθηκε καμιά «Ολυμπιακή Συμμαχία».
Πάμε παρακάτω όμως, για το... «κερασάκι στην τούρτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενόψει Ιανουαρίου, το μάξιμουμ ποσό που μπορούν να διαθέσουν οι «πράσινοι» για κάποιον παίκτη για την ενίσχυση της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι μεταξύ 70 με 80.000 (ογδόντα χιλιάδες) ευρώ, ενώ, δεν αναμένονται περισσότερες από 1-2 μεταγραφές!
Όπως (θα) έλεγε και ο Χελάκης... «Δεν (περι)γράφω άλλο!
Και στο τέλος της σεζόν, θα τους φταίνε ο Σπάθας, ο Καλογερόπουλος και ένα σωρό άλλοι διαιτητές, η «παράγκα», το σύστημα, η Κυβέρνηση, η Τρόικα, η «σαπίλα», ο Σαρρής, ο Θωμάς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο για την απώλεια ενός ακόμα πρωταθλήματος, έστω και αν τερματίσουν… 20 ή 30 βαθμούς κάτω από τον Ολυμπιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου