ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στον...Βύρωνα της Κροατίας


Στο  όμορφο γραφικό γήπεδο Καντρίδα της Ριέκα, δοκιμάζεται απόψε η Φέγενορντ, σε ένα από τα παιχνίδια της ημέρας στο Γιουροπα Λιγκ.
Αν ανοίξουμε το υποτιθέμενο βιβλίο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Φέγενορντ, θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετές σελίδες για να συναντήσουμε την τελευταία της εκτός έδρας νίκη. Αυτή ήταν την 2η του Οκτώβρη του 2008, πάνε ήδη έξι χρόνια από εκείνο το βράδυ στο Κάλμαρ της Σουηδίας.
Στο πρώτο εκτός έδρας φετινό ματς, έχανε μέχρι το 30΄ ήδη με 0-2 από την πολύ ποιοτικότερη Σεβίλλη. Φορμαρισμένη εσχάτως, με 3/3 νίκες όμως όλες στην ισχυρή της έδρα. Aπόψε  θα παραταχθεί στην Κροατία χωρίς τον βασικό στόπερ Ματάισεν και τον καλό αμυντικό Φαν Μπέεκ. Θα ταξιδέψουν μαζί τους περίπου 500 Ολλανδοί.
Αντίπαλος της, η Ριέκα. Ριέκα εστί 2η στο πρωτάθλημα της και μια ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στο ΄Καντρίδα΄ (φωτό), ένα γήπεδο ΄κλουβί΄ που χωράει περίπου 10.000 κόσμο. Θυμίζει αρκετά την έδρα του πάλαι ποτέ Αθηναϊκού στον Βύρωνα! Εκεί, ήταν μια ανάσα από την νίκη επί της Σεβίλλη όμως έμεινε στο 2-2 δεχόμενη γκολ στο φινάλε. Εκεί, έχασε μόνο από την ισχυρή Διναμό Ζάγκρεμπ στα τελευταία 38 εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μία ήττα, δλδ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Σημαντική η απουσία του Βραζιλιάνου χαφ Μόισες, άρρωστος ο αρχηγός μπακ Κνέζεβιτς αλλά μάλλον θα αγωνιστεί.
Προβάδισμα δίνω στην έδρα, με σκορ 2-1 και 3-1 παρά την απουσία του Μοισές για τους γηπεδούχους.Εικόνα από το γήπεδο της Ριέκα
Προσθέτω και τον άσο της PSV απέναντι στον Παναθηναϊκό για να χτίσω την βασική μου δυάδα. Οι ΄πράσινοι΄ αναμένεται να παραταχθούν αλλαγμένοι, όπως δήλωσε και στην συνέντευξη τύπου ο Αναστασίου. Δυνατό σύνολο φέτος οι Ολλανδοί, κέρδισαν και τα πέντε ματς στο ΄Φίλιπς΄, δεχόμενοι μόλις δύο τέρματα. Σημαντική η επιστροφή του εξτρέμ Μέμφις, χωρίς σημαντικές απουσίες. Ακολουθεί και εύκολο εντός με Ντε Χάαγκ σε σχέση με την ομάδα του Παναθηναϊκού που έχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δυάδα
Ριέκα – Φέγενορντ                   1           @2.45  www.stoiximan.gr
PSV – Παναθηναϊκός               1            @1.67 www.stoiximan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου