ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επικίνδυνο παραλήρημα από Βορίδη

Ψηφίζουν τροπολογίες κατά παραγγελίαν, καταγγέλλει ο Γ. Δραγασάκης
Tο επικινδυνο παραλήρημα του Μάκη Βορίδη στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, σηματοδοτεί τη νέα τακτική και στρατηγική που χαράζει η Δεξιά ως… αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που όπως όλα δείχνουν, έρχεται ολοταχώς!
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. έδειξε απόλυτη σιγουριά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και άρχισε από τώρα να τη σφυροκοπεί με ένα ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, το οποίο έχει σχέση και με τα παιχνίδια διαδοχής στη Δεξιά, όπου σφάζονται από τώρα οι διάφοροι δελφίνοι.
Στη διάρκεια της ομιλίας τους ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε διάφορα τσιτάτα που χρησιμοποιούσε η Δεξιά πριν από το ’80, για δήθεν κομμουνιστικό κίνδυνο με τα οποία γελούσε όλος ο κόσμος...
Επιχείρησε επίσης να κινδυνολογήσει με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο το χαρακτήρισε αντιφατικό, γιατί όπως είπε άλλα λέει η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα υπόσχεται στους επιχειρηματίες ο Αλέξης Τσίπρας.
Πάντως με εξαίρεση την παραφωνία Βορίδη, η συζήτηση δεν είχε καμία σχέση με αντίστοιχες συνεδριάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης, άλλων εποχών.
Η Βουλή ήταν άδεια, ο πρωθυπουργός έλειπε και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται ότι είχαν άλλες ασχολίες.
Ακόμα και αυτοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση προτίμησαν το καφενείο της Βουλής, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται μια κορυφαία διαδικασία, αλλά και ο ίδιος ο θεσμός του Κοινοβουλίου.
Τα αίματα άναψαν όταν ο Γιάννης Δραγασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι όμηρος συμφερόντων επιχειρηματικών και εκδοτικών και ότι νομοθετεί κατά παραγγελία.
Στην πρόκληση του Γ. Σταμάτη αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι θα δώσει τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Διευκρίνισε όμως, ότι το σκάνδαλο αφορά νομοθετικές πρωτοβουλίες του πρώτου γενικού διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των διαλόγων που είχε με στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Η καταγγελία που διατύπωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει σύντομα συνέχεια, αφού το γραφείο τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στοιχεία – φωτιά για εμπόριο τροπολογιών στη Βουλή μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οργανωμένα συμφέροντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση του σκανδάλου θα προκαλέσει πάταγο και θα εκθέσει ανεπανόρθωτα ένα κορυφαίο υπουργό.
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για να ρίξουν τη βόμβα, που αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες στον ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο Γ. Δραγασάκης
Απίστευτες καταγγελίες έκανε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, για την ψήφο εμπιστοσύνης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε για επιχειρηματίες που αλλάζουν νόμους και καταργούν πρόστιμα.
Ειδικότερα ο κ. Δραγασάκης ανέφερε «Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος».
Η φράση αυτή προκάλεσε ένταση στα κυβερνητικά έδρανα και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα. «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο.
Ονοματεπώνυμα κ. Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε» απάντησε ο Δ. Σταμάτης.
Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε: «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτάκος». Ο Δ. Σταμάτης πήρε το λόγο και κάλεσε για μία ακόμα φορά να πει ονόματα «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση».
Τον κίνδυνο του grexit θυμήθηκε ο Μάκης Βορίδης, για να υποστηρίξει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου «έσωσε» τη χώρα.
Αντιπαράθεση ομιλητών
Ο υπουργός Υγείας επέμεινε επίσης στο succes story της δήθεν «εξόδου» από το Μνημόνιο και, ως παράδειγμα ανέφερε τις «φοροελαφρύνσεις», που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ωστόσο, ο κ. Βορίδης το κατανάλωσε σε… αντιπολίτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αντικομμουνιστικές κορώνες, χρησιμοποιώντας ως βάση της επιχειρηματολογίας του, ιδρυτικές θέσεις και αποφάσεις συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας την ειλικρίνεια των σημερινών θέσεών του, όπως αυτές που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του προς τους νέους επιχειρηματίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, που επέμεινε ιδιαίτερα στις «αντιφατικές» δηλώσεις στελεχών του.
Τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, ανέπτυξαν ο Γιάννης Δημαράς από τους ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης  από τη ΔΗΜΑΡ, περιγράφοντας ως αδιέξοδη την ασκούμενη πολιτική, ενώ… με τα δυο χέρια τόνισε ότι την καταψηφίζει και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Θεόδωρος Παραστατίδης.
Στην ίδια γραμμή και ο Ηλίας Παναγιώταρος, από τη «Χρυσή Αυγή», που στάθηκε ιδιαίτερα, στην άρνηση της αρμόδιας εισαγγελέως, να επιτρέψει στους προφυλακισμένους βουλευτές του κόμματος, να παραστούν και να ψηφίσουν.
Εντύπωση προκάλεσε ο «διμέτωπος», κατά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, ενώ καταστροφικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου