ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ακτινογραφία Ευρωλίγκα Πέμπτης



Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα της Πέμπτης.


720. ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Μπορεί στην πρεμιέρα να ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Λαμποράλ, στο λιθουανικό όμως πρωτάθλημα η Νεπτούνας συνεχίζει να προσφέρει σκορ και θέαμα, πετυχαίνοντας για τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι πάνω από 110 πόντους! Μεγάλη εμφάνιση για τον Ερυθρό Αστέρα απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, όπου μπροστά σε 20.000 κόσμο και με έναν Μαριάνοβιτς (MVP της 1ης αγωνιστικής) να κάνει ό,τι θέλει κάτω από τα δύο καλάθια επικράτησε με 76-68. Φαβορί δίνονται οι φιλοξενούμενοι και όχι άδικα, όμως οι Λιθουανοί στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία τους στη διοργάνωση θα τα δώσουν όλα. Καλύτερη επιλογή το σύνολο πόντων τους, με το όριο στους 74,5 να φαντάζει αρκετά μικρό, αν αναλογιστούμε ότι οι Λιθουανοί στο γήπεδο τους σκοράρουν κατά ριπάς. Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο διοργανώσεων να είναι μεγάλη αλλά όταν μία ομάδα πετυχαίνει σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια 110+ πόντους τότε αξίζει προσοχής.
721. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ρεβάνς για τον απρόσμενα χαμένο (όπως μόνο η ΤΣΣΚΑ ξέρει να χάνει) ημιτελικό στο Final-4 του Μιλάνο θέλουν οι Ρώσοι απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι. Οι γηπεδούχοι πέρασαν σαν σίφουνας από το Βερολίνο παρά τις σημαντικότατες απουσίες των Ντε Κολό και Χριάπα, έχοντας μόλις εφτά παίκτες να σκοράρουν, αλλά όλοι τους είχαν 8+ πόντους. Πρόβλημα στο παιχνίδι με την Ενισέι και για τον Μαρκοϊσβίλι, του οποίου η κρισιμότητα του τραυματισμού θα διαπιστωθεί σύντομα. Κλασικό παιχνίδι για τη Μακάμπι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με τους Ισραηλινούς να κάνουν πάρτι με 92-76 απέναντι στη Λιμόζ. Βέβαια, από τη νίκη αυτή η Μακάμπι έχει παίξει άλλα δύο παιχνίδια (ισάριθμες νίκες) για το εγχώριο πρωτάθλημα στις 18 και 20 του μήνα και ταξιδεύει στη Μόσχα για το τέταρτο ματς σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Παρελθόν από τη Μακάμπι αναμένεται ο Τάιους, επέστρεψε για τα καλά ο Σόφο. Οι απουσίες των γηπεδούχων μας αναγκάζουν να απέχουμε από το -7,5 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κοντράρουμε κιόλας, μιας και αφενός η αγωνιστική κατάσταση των Ρώσων, αφετέρου η κούραση των φιλοξενούμενων χρίζουν την ΤΣΣΚΑ ως φαβορί του αγώνα.
722. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Με ήττες ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στα δύσκολα από την αρχή θα μπει ο ηττημένος του παιχνιδιού. Δυνατή δείχνει η Γαλατάσαραϊ φέτος στο γήπεδο της, πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει τριγμούς στην ομάδα. Η Βαλένθια δεν κατάφερε να κερδίσει τον ελλιπέστατο και με υπηρεσιακό προπονητή Ολυμπιακό και ψάχνει να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα. Αμφίβολος και σε αυτό το ματς ο Ντούμπλιεβιτς, ενώ εκτός θα είναι και ο Λούτσιτς, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο στο τελευταίο νικηφόρο αγώνα της ομάδας για την ACB. Πλεονέκτημα σαφώς οι γηπεδούχοι, επιλογή ο σκέτος άσσος του 1,70, παίζεται και το -2,5 που προσφέρει ο Stoiximan στο 1,95.
723. ΜΠΑΓΕΡΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σούπερ εμφάνιση στη Βαρκελώνη και κοντά στο θαύμα βρέθηκε η Μπάγερν, που τελικά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 83-81. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ επικράτησε με 84-77 της Τούροβ. Κλασική Μπάγερν με το μυαλό κυρίως στην επίθεση, κάτι ανάλογο βλέπουμε (και θα συνεχίζουμε να βλέπουμε) στον φετινό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» υπό την καθοδήγηση του Ιβάνοβιτς θα προσπαθούν για τη νίκη τρέχοντας (μεγάλη υπόθεση σε αυτό ο Σλότερ) και σουτάροντας. Ο συνδυασμός των δύο ομάδων οδηγεί στο over, με τους 153,5 πόντους που προσφέρει ο Stoiximan να θεωρούνται ικανοί να καλυφθούν.
724. ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Πάλεψε στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρ αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό το Μιλάνο, χάνοντας στο φινάλε με 77-74. Δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι και πρώτο εντός με αντίπαλο την αήττητη φέτος Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν με την Μπάγερν, πράγμα λογικό μιας και θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες τους. Στους 4,5 πόντους το χάντικαπ, πιο ελκυστικό φαντάζει το under 154,5, με τους γηπεδούχους να στηρίζονται περισσότερο φέτος στην άμυνα (λόγω και της απουσίας των Τζέρελς και Λάνγκφορντ), τους δε Ισπανούς να είναι παραδοσιακά ομάδα που παίζει άμυνα.


725. ΤΟΥΡΟΒ ΖΓΚΟΡΖΕΛΕΚ-ΟΥΛΚΕΡ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της Τούροβ στη διοργάνωση, που φιλοξενεί τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Πολωνοί στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Κόλινς, αγχωτική αλλά σημαντική νίκη για τους Τούρκους απέναντι στο Μιλάνο. Φαβορί οι Τούρκοι που δείχνουν ότι φέτος θέλουν το βήμα παραπάνω, με το χάντικαπ όμως των 8,5 πόντων να μας παραπέμπει κυρίως στο live.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου