ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στάση εργασίας την Τετάρτη σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ

Εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. καταγγέλλουν την κυβερνητική απραξία αναφορικά με την άρνηση να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

        

Προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00, πραγματοποιούν την Τετάρτη σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κυβερνητική απραξία αναφορικά με την άρνηση να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Σύμφωνα με τα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία, «παρά τις κυβερνητικές «ιστορίες επιτυχίας» για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια».
Οι εργαζόμενοι προσθέτουν πως «σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν «μπαλάκι» και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».
Οι εργαζόμενοι καταλήγοντας, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για:

«Την ασφάλεια των συγκοινωνιών, 'που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση’.
Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες.
Υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου