ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Φονικές» μέλισσες σκότωσαν έναν άνδρα και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλο



«Φονικές» μέλισσες σκότωσαν έναν άνδρα και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον ένα
Σμήνος μελισσών σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλο στη νότια Αριζόνα των ΗΠΑ.
Οι δυο άνδρες αποτελούσαν μέλη ενός συνεργείου τεσσάρων ατόμων, που ανέλαβαν να κόψουν το γρασίδι και να φροντίσουν τον κήπο ενός 90χρονου άνδρα.

Οι μέλισσες που έκαναν την επίθεση, είχαν βγει από μια κυψέλη, μήκους ενός μέτρου και πλάτους 2,5 που βρισκόταν στη σοφίτα του 90χρονου, ο οποίος ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν γνώριζε την ύπαρξη της εν λόγω φωλιάς. Σύμφωνα με το συνεργείο εξολόθρευσης η κυψέλη περιείχε περίπου 800.000 μέλισσες.

Οι άλλοι δυο εργάτες αν και δέχτηκαν κι αυτοί κάποια τσιμπήματα, αρνήθηκαν την ιατρική φροντίδα, ενώ μια γυναίκα που έπεσε κι αυτή θύμα της επίθεσης, πήγε μόνη της στο τοπικό νοσοκομείο.
«Φονικές» μέλισσες σκότωσαν έναν άνδρα και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλο
Ο αρχηγός της πυροσβεστικής αποκάλυψε πως αναγκάστηκαν να αποκλείσουν μια περιοχή 4 οικοδομικών τετραγώνων, ώστε να καταστρέψουν την κυψέλη, ενώ πυροσβέστες με προστατευτικές στολές, πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα, προειδοποιώντας τους κατοίκους.

Χρειάστηκε ένα δοχείο με όγκο περισσότερο από 200 λίτρα ώστε να καταστραφεί η κυψέλη, με τον αρχηγό της πυροσβεστικής να δηλώνει πως: «Δεχόμαστε κλήσεις για μέλισσες αρκετά συχνά, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφουμε κάποιο θάνατο από μέλισσες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου