ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πρωινό θρίλερ στη γραμμή 2 του Μετρό


Στη μέση του τούνελ και χωρίς… φως, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι επιβάτες συρμού του Μετρό που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή 2 με κατεύθυνση προς το Χαϊδάρι.

Ηταν περίπου στις 10 το πρωί, όταν ο συρμός του μετρό εξαιτίας μηχανικής βλάβης (μπλοκάρισε το σύστημα πέδησης των τροχών), ακινητοποιήθηκε μεταξύ των σταθμών Αττική και Σεπόλια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να παραμείνουν για περίπου 15 λεπτά μέσα στο τρένο και στη συνέχεια να αποβιβαστούν στον πεζοδιάδρομο ασφαλείας (βρίσκεται δίπλα στις πόρτες του συρμού), προκειμένου να φτάσουν στις αποβάθρες του σταθμού Αττική.

Αρχικά προκλήθηκε πανικός καθώς έσβησαν και τα φώτα, μόλις το τρένο διέκοψε την πορεία του. Οι επιβάτες παρέμειναν εντός του ακινητοποιημένου συρμού μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των υπαλλήλων του μετρό που κρατούσαν φακούς, οδηγήθηκαν στον πεζοδιάδρομο ο οποίος οδηγούσε στο σταθμό Αττική. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 200 μέτρα και να ανάψουν τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους, καθώς ο φωτισμός του πεζοδιαδρόμου ήταν χαμηλός.

Συνεργείο τεχνικών του μετρό ξεμπλόκαρε το σύστημα πέδησης του ακινητοποιημένου συρμού, ο οποίος μεταφέρθηκε για επισκευή στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Η κυκλοφορία των τρένων που στο μεταξύ είχε διακοπεί αποκαταταστάθηκε περίπου στις 10.40 το πρωί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου