ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία – Έρχεται κρίση στη Βουλγαρία

Share1

boylgaria kibenrisi
Παραιτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Επαληθεύεται το Mourmoura.gr που είχε προαναγγείλει πολιτική κρίση στη Βουλγαρία, εξαιτίας του South Stream.  
Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή. Την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ). Δηλαδή, του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2013, όταν η πρώτη παράταξη GERB δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας της πολιτικής απομόνωσης της.
Ωστόσο, πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξή τους από την κυβέρνηση, ανοίγοντας την πόρτα, με τον τρόπο αυτό, για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα προετοιμάσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου, όπως έχουν συμφωνήσει οι βασικές πολιτικές δυνάμεις.
Το Mourmoura.gr, είχε προαναγγέλλει με δημοσίευμα του, την κρίση η οποία έρχεται στη Βουλγαρια. Μάλιστα η παραίτηση της κυβέρνησης, έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου