ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας (Φωτογραφίες)

Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας (Φωτογραφίες)
 
Απίστευτες εικόνες που δυσφημούν με το χειρότερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό εν μέσω θερινής σεζόν κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Εκατοντάδες πεταμένα πλαστικά μπουκάλια σε χώρους αναμονής,  σκουπίδια δίπλα στους ταξιδιώτες, ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων μετέτρεψαν τον αερολιμένα του νησιού σε χωματερή.

Τις φωτογραφίες-καταπέλτη ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Παλαιάς Πόλης Γιώργος Τσερεμής. Τα αποκαλυπτικά καρέ μέσα σε λίγη ώρα έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, που σκέπτονταν να επισκεφτούν αεροπορικώς το νησί, μάλλον θα το ξανασκεφτούν και πιθανότατα δεν θα μπουν στον κόπο.

Αναφερόμενος στις ντροπιαστικές εικόνες ο κ. Τσερεμής εξήγησε ότι «Υπήρξε διαγωνισμός για την επιλογή νέου εργολάβου καθαριότητας μέσα στο καλοκαίρι. Και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταβατικό διάστημα δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου».

Την ώρα που επιχειρηματίες και έμποροι στην Κέρκυρα προσβλέπουν στον τουρισμό, ο αερολιμενάρχης -που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας- αποφάσισε να αναθέσει σε νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας την διαχείριση των απορριμμάτων.

Εξάλλου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο  καθώς αντίστοιχο χάος είχε δημιουργηθεί ξανά πριν από μερικές εβδομάδες. Το σχήμα, που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της καθαριότητας, παραμένει απλήρωτο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και η πλειοψηφία του προσωπικού είχε προχωρήσει, πριν από μερικές ημέρες, σε επίσχεση εργασίας.

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μοναδικό αεροδρόμιο στο νησί των Φαιάκων επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι φωτογραφίες αυτές έχουν ληφθεί στις 23 Ιουνίου και ότι σήμερα το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ το θέμα προέκυψε «όταν ορισμένες από τις καθαρίστριες που παρέμεναν απλήρωτες από την εταιρεία που επί δεκαπέντε χρόνια είχε τη συμβατική ευθύνη καθαρισμού προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας κατά του εργοδότη τους».

Προς ενίσχυση των λεγομένων της η ΥΠΑ  έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τους χώρους διακίνησης επιβατών, που απεικονίζονται -με καθυστέρηση 15 ημερών- όπως θα έπρεπε να είναι εξαρχής, καθαροί και τακτοποιημένοι.

«Η ΥΠΑ, με αίσθημα ευθύνης, είναι αρωγός κάθε προσπάθειας βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους διακινούμενους επιβάτες. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό που βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου