ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τιτάνειες προσπάθειες των χειρουργών να επανασυγκολλήσουν το χέρι του τρίχρονου από τα Σύβοτα – Κρίσιμες η επόμενες μέρες για την έκβαση της εξαιρετικά λεπτής επέμβασης

  

07F0CC81F77E2E4656D84DE93DE3DBE7

Παραπάνω από όσα ανθρωπίνως μπορούσαν έπραξαν οι γιατροί  της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα προκειμένου να σώσουν το χεράκι του τρίχρονου αγοριού που ακρωτηριάστηκε βάζοντας το χέρι του μέσα στο πλυντήριο την ώρα που ο κάδος του περιστρεφόταν με μεγάλη ταχύτητα.
To τραγικό ατύχημα συνέβη στα Σύβοτα Θεσπρωτίας το Σάββατο 26 Ιουλίου όταν το άτυχο παιδί ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του και κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του συγκεκριμένου πλυντηρίου, που είτε λόγω κάποιας βλάβης είτε λόγω κατασκευής, δεν πληρούσε βασικές αρχές ασφαλείας που δεν επιτρέπουν στις συσκευές αυτές να ανοίγει η πόρτα τους όταν βρίσκονται σε λειτουργία.
Η κατάσταση του παιδιού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο  μετά τις 13.30 ήταν σταθερή με το χέρι του, όμως, να είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η συγκόλληση του χεριού πραγματοποιήθηκε έπειτα από μαραθώνια χειρουργική επέμβαση, όμως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και κυρίως το 24ωρο που διανύουμε.
Δίπλα στο παιδί είναι φυσικά οι συγκλονισμένοι γονείς του αλλά και η ηλικιωμένη γιαγιά του που έπαθε σοκ βλέποντας το εγγόνι της αιμόφυρτο και με το αποκομμένο μέλος να σφαδάζει από τους πόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου