ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ετοιμάζουν πολιτική ανωμαλία στη Βουλγαρία για την αναβολή του South Stream

south-stream-thumb-large

Η Κομισιόν καλεί με επιστολή της τη Βουλγαρία να μην προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream
Κατά την Επιτροπή, οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Gazprom με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι σε σημαντικό βαθμό ασύμβατες προς το κοινοτικό Δίκαιο. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος EUobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλιμακώνει τη ρητορική της εναντίον του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου» αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εμποδίσει την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου Ρωσίας-Ε.Ε., ο οποίος έχει στόχο να παρακάμψει την Ουκρανία.
Ο Γερμανός Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι οι αντιρρήσεις της Επιτροπής για τον αγωγό South Stream είναι τόσο πολιτικές, όσο και νομικές. «Με συνθήκες εμφυλίου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και χωρίς την αναγνώριση της κυβέρνησης του Κιέβου από τη Μόσχα, σίγουρα δεν θα καταλήξουμε σε μία πολιτική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μας», είπε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες σε μια ειδική ομάδα εργασίας Ε.Ε. -Ρωσίας για τον South Stream μπορεί να συνεχιστούν, αλλά μόνο εάν η Ρωσία είναι «έτοιμη για μία εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του ενεργειακού μας δικαίου». Ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε σήμερα στον EUobserver ότι ο αγωγός South Stream έχει σκοπό να παρακάμψει το σύστημα αγωγών της Ουκρανίας και να καταστήσει ευκολότερο για τη Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, χωρίς να βλάπτει τα συμφέροντά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Βλέπουμε την Ουκρανία ως ενεργειακό εταίρο της Ε.Ε., επομένως το να στηρίξουμε τον South Stream θα ισοδυναμούσε με έλλειψη αλληλεγγύης στην Ουκρανία» δήλωσε. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες της ομάδας εργασίας έχουν μείνει «στάσιμες», εν μέρει επειδή η Ρωσία επιτέθηκε στην ενεργειακή νομοθεσία της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, αντί να αναζητήσει την επίτευξη μιας διμερούς συμφωνίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο, με τη δρομολόγηση νομικών προσφυγών εναντίον των συμβάσεων.
To σχέδιο αποσταθεροποίησης της Βουλγαρίας αλλά… Ελλάδα
Οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι, είναι αποφασισμένοι να απαγορεύσουν την κατασκευή του SOUTH STREAM και να προωθήσουν τον ΤΑΡ. Θυμάστε άλλωστε ότι ο Κ.Καραμανλής, ο οποίος είχε αποδεχθεί το σχέδιο σύνδεσης του South Stream με κάθετο αγωγό ως την Αλεξανδρούπολη, είχε απειληθεί με δολοφονία και τελικά καθαιρέθηκε από την εξουσία, για αυτό το λόγο.
Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι
Η Γερμανία ήδη απειλεί και εκβιάζει την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, να μην δεχθεί την ολοκλήρωση του SOUTH STREAM .Όπως είπαμε παραπάνω το 2015 ο αγωγός θα φθάσει στο Μπουργκάς .
Ήδη το ευρωκοινοβούλιο (sic!) ψήφισε εναντίον της κατασκευής του south stream και απαγορεύει στην Βουλγαρία να φτιάξει τερματικό σταθμό στο Μπουργκάς ο οποίος θα υποδεχθεί τον αγωγό. Η Βουλγάρικη κυβέρνηση όμως αρνείται να εκτελέσει την διαταγή της κομαντατούρ και έχει πέσει σε περιδίνηση .
Η Γερμανία χρησιμοποιεί την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το κόμμα GERB του μέχρι πέρυσι πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσωφ για να δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι. Η Γερμανία για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί μεθόδους Ουκρανίας βάζοντας στην δούλεψη της ότι χειρότερο υπάρχει στην Βουλγαρία ,όπως έκανε και στην καημένη Ουκρανία.
Ο Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και οποίος έχει αναλάβει το έργο του εκβιασμού της απείθαρχης κυβέρνηση Ορεσάρσκι είναι ένα τυπικό παράδειγμα της μετακομμουνιστικής εποχής στο πρώην ανατολικό μπλόκ. Απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013.
Πολλοί κακοήθεις ισχυρίζονται ότι η εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων που δημιούργησε στο χαώδες περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού χρησιμοποιούνταν ως προκάλυμμα για παράνομες δραστηριότητες και εκβιασμούς οι οποίοι τελικά τον ανέδειξαν στον πολιτικό στίβο, γεγονότα τα οποία δεν έχουν αποδεχθεί ποτέ και αποτελούν απλά συκοφαντίες.
Υπήρξαν μάλιστα ταμπλόιντ εφημερίδες οι οποίες υποστηριζαν ότι όσο ο Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει συνεργάτες του στις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες ηλεκτρισμού ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων με στόχο την απομύζηση των κερδών τους.Ούτε αυτό βέβαια έχει αποδειχθεί.
Επίσης υπάρχουν κάποιοι συκοφάντες δημοσιογράφοι που γραφουν ότι συνεργάτες του Μπορίσοφ-κυρίως πρώην συνάδελφοι από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες- εξανάγκαζαν βιομήχανους να τους μεταβιβάζουν τις επιχειρήσεις τους με αντάλλαγμα την διατήρηση της σωματικής του ακεραιότητας.Βέβαια όλα αυτά είναι ψέμματα. Επίσης ο Μπορίσοφ έχει κατηγορήθεί και για διανομή ηρωίνης από το Αφγανιστάν με στρατιωτικά Βουλγαρικά C130 σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως Κιργιστάν , Ουζμπεκιστάν .
Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι αβάσιμες, απλά αποτελούν προσπάθειαα σπίλωσης του Μπορίσοφ. Το 2013 ο Μπορίσοφ ως πρωθυπουργός είχε βάλει ”στο μάτι” το πλειοψηφικό πακέτο των ιδιωτικών ηλεκτρικών εταιριών στην Βουλγαρία.Ήθελε να το αποκτήσει αλλά οι εκβιασμοί του απέτυχαν.Σύμφωνα με κάποιους κακοήθεις Βούλγαρους δημοσιογράφους ο Μπορίσοφ διοργάνωσε διαδηλώσεις πολιτών ο οποίοι διαμαρτύρονταν για την υψηλή τιμή ρεύματος .Ο Μπορίσοφ έκοβε μεροκάματο σε χιλιάδες αθίγγανους και άνεργους οι οποίοι διαδήλωναν στην Σόφια .
Στόχος ήταν η πολιτικοποίηση του θέματος της τιμολόγησης του ρεύματος και την μείωση του με κυβερνητική απόφαση κάτω από την δήθεν λαική πίεση. Έτσι οι εταιρίες θα κινδύνευαν να χάσουν τεράστιο μέρος των προσόδων τους με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μετοχών τους.Ακριβώς τότε ο Μπορίσοφ θα προσέφερε στις εταιρίες διέξοδο αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο .
Ωστόσο οι υποκινούμενες διαδηλώσεις ήταν τόσο επιτυχημένες που συμπαρέσυραν όλο τον Βυλγαρικό λαό ο οποίος βγήκε στους δρόμους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Μπορίσοφ να πέσει !!! Έκτοτε ο Μπορίσοφ παρόλο που είναι αρχηγός της αξιωμαστικής αντιπολίτευσης ζει με το συνεχές άγχος ότι κάποιος θα ΄΄σκαλίσει ” το κυβερνητικό παρελθόν του και προσπαθεί πάντα να επανέλθει στην εξουσία με κάθε μέσο.
\
Αυτόν το άνθρωπο έχουν διαλέξει οι Γερμανοί ως την εμπροσθοφυλακή τους στους εκβιασμούς της Βουλγάρικής κυβέρνησης για την αποτροπή της κατασκευής του SOUTH SΤREAM. Ο Μπορίσοφ έχει ήδη υποβάλλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι αλλά αυτό δεν είναι το σπουδαιότερο. Το σημαντικό είναι ότι συνεργάζεται στενά με το κόμμα των Τούρκων στην Βουλγαρία το DPC το οποίο δεν είναι αμελητέα δύναμη , αντιθέτως εκπροσωπεί 500,000 Βούλγαρους Τουρκικής συνείδησης που κατοικούν στον αντίποδα της Ροδόπης , στην επαρχία Κέρτζαλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου