ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Nέο σκάνδαλο τραντάζει την κυβέρνηση: Πέρασε διάταξη που διαγράφει τα οικονομικά εγκλήματα


boyli2
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη, ότι η Βουλή «πέρασε» διάταξη που επιτρέπει σε υπαλλήλους νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή ΔΕΚΟ και ΜΚΟ, να απαλλαγούν από κατηγορίες ή να έχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, στην περίπτωση που κατηγορούνταν για οικονομικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, η διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα, ο κ. Τζαβάρας πήρε την απάντηση ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής».
«Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.
«Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία», ανέφερε ακόμη, ενώ ζήτησε να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:
«Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από 4 ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης».
Σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και η Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Alpha 989, σημείωσε: «Πέρασε νύχτα κυριολεκτικά δεν την πήραμε χαμπάρι. Οι νομικοί βουλευτές δεν την κατάλαβαν…». Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη επικαλέστηκε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/1950). «Παραγράφονται σκάνδαλα για κατηγορούμενους και για όσους είναι ήδη στη φυλακή!», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου