ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στην Κύπρο

eboia

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη μια το μεσημέρι σε περιοχή του χωριού Δωρά της επαρχίας Λεμεσού και η οποία επεκτάθηκε προς το χωριό Αρσος, το χωρίο Τρόζενα και έφτασε μέχρι το χωριό Κέδαρες της επαρχίας Πάφου. Οι κάτοικοι του χωριού Κεδαρες έχουν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια μελών της πολιτικής άμυνας στο κέντρο της κοινότητας για καθαρά προληπτικούς λόγους
Η φωτιά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα στην περιοχή επεκτάθηκε αστραπιαία καίγοντας στο πέρασμα της άγρια βλάστηση και δέντρα σε μια έκταση μεγαλύτερη των 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από το ακατοίκητο τουρκοκυπριακό χωριό Τρόζενα και έφτασαν μέχρι τις παρυφές του Αρσους για να στραφεί τελικά το μέτωπο, λόγω απότομης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων, νοτιοδυτικά προς το χωριό Κέδαρες της επαρχίας Πάφου.
Δεκάδες πυροσβέστες από τους πυροσβεστικούς σταθμούς όλων των επαρχιών, άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Αμυνας και των επαρχιακών διοικήσεων, χρησιμοποιώντας 20 περίπου πυροσβεστικά οχήματα και εκσκαφείς έδωσαν για ώρες σκληρή μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά. Καθοριστική ήταν η συμβολή επτά ελικοπτέρων της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων, αλλά και του αεροσκάφους του Τμήματος Δασών στην αποκοπή της πυρκαγιάς, η οποία σε κάποιο στάδιο αργά το απόγευμα σχεδόν είχε ελεγχθεί, αλλά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε εκ νέου. Η κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζεται και εκφράζεται η εκτίμηση ότι το βράδυ που κοπάζουν οι άνεμοι, οι επίγειες δυνάμεις θα μπορέσουν να την περιορίσουν και να την ελέγξουν.
Κλειστοί δρόμοι λόγω πυρκαγιάς
Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, οι δρόμοι Πρετορίου – Φιλούσας και Κιδασίου – Τραχυπέδουλας, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση. Στην περιοχή των πιο πάνω δρόμων υπάρχουν πυκνοί καπνοί και η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου