ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στον "αέρα" πάλι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ; - Δεκτή η αίτηση πτώχευσης ιδιωτών

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η X.K. Τεγόπουλος με την υπ' αριθμόν 621/2014 απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 30/5/2014 κι αναρτήθηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετικό αίτημα πιστωτών ώστε να λάβουν μέρος των οφειλών από επικείμενους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η πτώχευση κηρύχθηκε μετά από αίτηση της εταιρείας «Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν» για το ποσό των 47.000 ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο.
Ο σύνδικος που θα οριστεί θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές και θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα.
Η εταιρεία εμφανίζει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τραπεζικούς ομίλους.
Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της το κτήριο στην οδό Μίνωος, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, ενώ της ανήκει και το σήμα της Ελευθεροτυπίας.  Η εφημερίδα πάντως εκδίδεται από την «Τρίτη όψη» του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, στην οποία έχει παραχωρηθεί ο τίτλος και είναι άγνωστο προς το παρόν αν η απόφαση θα επηρεάσει και την έκδοση της.

Eτσι ή αλλιώς η εφημερίδα έχει πολύ κακή εκδοτική πορεία της τάξεως των 5-7.000 φύλλων την ημέρα ενώ ακόμα και το site της, enet.gr, έχει πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου