ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αποκάλυψη: Τι κρύβεται πίσω από το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής – Πως θα περάσουν νύχτα… δεκάδες νομοσχέδια

mnimonio

ΘΕΜΑ Μοurmoura.gr
Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση, ακόμη και σε κοινοβουλευτικούς βουλευτές, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της Βουλής και τη μετάβαση στα… θερινά τμήματα, τουλάχιστον έως τα μέσα Οκτωβρίου. Για τους επόμενους σχεδόν 5 μήνες, η χώρα μένει ακέφαλη, αφού η κυβέρνηση πάει… διακοπές
Η είδηση από όλα τα τηλεοπτικά μέσα πέρασε στα ψιλά ή δεν αναφέρθηκε καθόλου, αφού ο κ. Σαμαράς επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για την απόφαση του. Την ώρα που όλοι ασχολήθηκαν με την εμφάνιση Μιχαλολιάκου στη Βουλή, ο Σαμαράς αμέσως μετά, έκλεισε τη Βουλή με διαδικασίες φαστ – τρακ, με διάταγμα που θυροκολλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Γιατί έκλεισε αιφνιδίως η Βουλή
Από εδώ και πέρα λοιπόν η Ελληνική Βουλή περνάει στα θερινά τμήματα, η οποία θα λειτουργεί με 100 βουλευτές από τους 300 συνολικά, αφού το Ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνει μέχρι τον Οκτώβριο σε υπολειτουργία. Εδώ κρύβεται το μεγάλο μυστικό του κλεισίματος της Βουλής τόσο πρόωρα. Νομοσχέδια τα οποία θα έρθουν προς συζήτηση μέσα στους επόμενους 5 μήνες, θα απαιτούν πλέον την έγκριση 51 βουλευτών για να γίνουν νόμος του κράτους και όχι 151, αφού η Βουλή θα λειτουργεί με 100 βουλευτές και όχι με 300!!!
Με το κλείσιμο της Βουλής, πολύ σοβαρά νομοσχέδια μεταξύ των οποίων η κοινοτική οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των αιγιαλών αλλά και διάφορες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, θα μπορέσουν να περάσουν άνετα, με πλειοψηφία 51 ψήφων που απαιτείται στα θερινά τμήματα και όχι 151 που χρειάζεται στην ολομέλεια.
Παράλληλα, μικρότερα νέα μέτρα θα μπορέσουν να περάσουν… νύχτα, μετά και την αναμενόμενη επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα τον Ιούλιο, οπότε και θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που απαιτούνται για τη συνέχιση του προγράμματος. Κάποια από αυτά, θα μπορέσουν να περάσουν στα νομοσχέδια που θα έρθουν. Το ξεπούλημα της Ελλάδας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και με τη βούλα του Συντάγματος, αφού απαιτούνται μόλις 51 ψήφοι, για να γίνει κάποιο νομοσχέδιο Νόμος τους Κράτους.
Παραγράφονται τα αδικήματα του μνημονίου – Απαλλάσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου
Επιπλέον, με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφονται πιθανά αδικήματα του μνημονίου, ενώ πλέον δεν μπορεί να γίνει καμία έρευνα, για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Πιθανές αστοχίες του κ. Γιώργου Παπανδρέου ή δόλος, δεν μπορεί πλέον να διερευνηθεί. Έτσι απαλλάσσεται οριστικά και αμετάκλητα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από πιθανές διώξεις που θα γίνονταν εις βάρος του. Και αυτό γιατί, πέρασαν πλέον 2 κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις της παρούσας βουλής, οπότε με βάση το ισχύοντα νόμο του Συντάγματος, οποιαδήποτε αδικήματα ή πιθανές εκκρεμότητες που μπορεί να βαραίνουν κάποιο πολιτικό πρόσωπο… παραγράφονται με τη συμπλήρωση 2 κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων της ίδιας βουλής.
Ο ανασχηματισμός… ένας ακόμη λόγος που έκλεισε η Βουλή
Το κλείσιμο της Βουλής, απορροφά αυτομάτως τις όποιες αναταράξεις θα μπορούσε να προκαλέσει ο επικείμενος ανασχηματισμός. Σε κάθε ανασχηματισμό, υπάρχουν δυσαρεστημένοι βουλευτές. Πόσο μάλλον στην κατάσταση που βρίσκεται η ΝΔ αυτό το διάστημα, όπου οι Καραμανλικοί βρίσκονται στα κάγκελα με τις επιλογές Σαμαρά, ακόμη και για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Η δυσαρέσκεια λοιπόν, θα ήταν έκδηλη στις επόμενες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να υπήρχαν νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση.
Οι δυσαρεστημένοι, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ, θα μπορούσαν να βγάλουν την δυσφορία τους, καταψηφίζοντας κάποιο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα την πιθανή πτώση της κυβερνήσεως, αφού ήδη υπάρχει οριακή πλειοψηφία. Με το κλείσιμο της Βουλής, ο δρόμος πλέον είναι ανοικτός για να περάσουν νομοσχέδια, χωρίς τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα επιλέξουν να στείλουν στα θερινά τμήματα της Βουλή, άτομα τα οποία είναι σίγουρο πως… δεν θα δώσουν αρνητική ψήφο στα νομοσχέδια που θα περάσουν μέσα στο καλοκαίρι κάτω από το χαλί, με μόλις… 51 ψήφους!!!!
Πρόκειται για καθαρό πραξικόπημα της κυβερνήσεως
Eάν αναλογιστεί κάνεις το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, είναι σαφές πως κυβερνά τη χώρα το δεύτερο και το… τέταρτο κόμμα, το οποίο μάλιστα έχει πάρει μόλις το 8% του Ελληνικού πληθυσμού. Η κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να πέσει το επόμενο διάστημα, ενόψει και τις εκλογείς Προέδρου της Δημοκρατίας, έκλεισε πρόωρα της Βουλή, ώστε να περάσει τα παραπάνω προαναφερθέντα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι, με… την άνετη πλειοψηφία των 51 βουλευτών και μάλιστα, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει κάνεις, αφού εφαρμόζεται το Σύνταγμα.
Στην πράξη όμως, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, άλλα δείχνει. Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού, τότε τι είναι? Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Ελληνικέ λαέ, που έδωσες τη δύναμη με τη ψήφο σου στη συγκυβέρνηση να σε… αποτελειώσει. Δυστυχώς πλέον είναι αργά. Όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το μόνο που θα μπορέσει να κάνει, είναι να εφαρμόσει αυτά που θα βρει.
Η λαίλαπα που έρχεται θα είναι μεγάλη για τον Ελληνικό λαό και οι εκπλήξεις θα είναι δυσάρεστες από 01.01.15 όταν και θα τεθούν σε εφαρμογή , τα νέα μέτρα και τα νέα μνημόνια. Το μήνυμα των Ευρωεκλογών το έλαβε ο Σαμαράς αλλά… όχι για το καλό των Ελλήνων, αλλά για το καλό των Δανειστών, για αυτό και… έκλεισε άρον – άρον τη Βουλή, πριν πέσει, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, περνώντας νομοσχέδια με πλειοψηφία μόλις 51 βουλευτών.
Δεν αποτελειώσατε τη συγκυβέρνηση στις Ευρωεκλογές, έρχεται τώρα να αποτελειώσει αυτή εσάς. Μετά την απομάκρυνση του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μόνη λύση έστω και τώρα… η επανάσταση!!! Αλλά δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται πέρασαν αυτές οι εποχές. Πλέον οι Έλληνες γίναμε… φλωράκια του καναπέ.
Αντίο Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου